Amenajare dormitor Practic

5 stiluri interesante in care poti sa iti amenajezi dormitorul

Amenajarea dormitorului poate sa iti dea serioase batai de cap atunci cand nu prea stii ce trebuie sa faci. Desigur, poti sa tii cont de preferintele tale, dar fara o baza de la care sa pornesti risti care rezultatul final sa fie unul deloc placut. La ce ne referim atunci cand spunem „baza”? La alegerea unui stil anume, de care sa tii cont pana la finalul aranjarii camerei.

Sunt foarte multe stiluri spre care noi ne putem indrepta atentia, insa in articolul de astazi o sa vorbim doar despre cinci dintre ele, si anume: feng shui, modern, minimalist, rustic si scandinav. Fiecare stil in parte are cateva particularitati, de care trebuie sa tinem cont. De asemenea, unele stiluri se pot combina cu usurinta, insa e bine sa ne asiguram ca nu vom aglomera foarte mult incaperea.

Stilul feng shui de amenajare a dormitorului este primul despre care vom discuta astazi. Acest stil este unul care ne va permite sa ne reincarcam rapid bateriile dupa o zi obositoare la locul de munca si sa ne relaxam exact asa cum trebuie. Ce trebuie sa avem in vedere? Sa alegem un pat cat se poate de confortabil, precum si sa ne abtinem de la a depozita diferite lucruri sub pat (se crede ca acest lucru nu va permite energiilor sa circule). In fata patului asigura-te ca nu exista o oglinda (de preferat in tot dormitorul sa nu se gaseasca una), zugraveste peretii in niste tonuri calde si evita amplasarea patului langa geam.

Amenajarea unui dormitor modern poate reprezenta una dintre cele mai simple solutii la care sa apelam. De ce? Pentru ca vorbim de un stil care cuprinde elemente de decor in tonuri de gri si moderne, iar cuvantul de ordine trebuie sa fie simplitatea.

Simplitatea reprezinta si baza unui dormitor minimalist, care nu trebuie sa fie deloc incarcat in elemente de decor, ci totul trebuie sa fie lasat cat mai simplu cu putinta. Acest stil, putem spune, merge mana in mana cu cel modern, iar el este cel mai potrivit in cazul dormitoarelor de mici dimensiuni deoarece creeaza impresia de spatiu.

Amenajarile in stil rustic sunt ideale atunci cand vine vorba de o casa de vacanta, dar la fel de bine putem opta pentru ele si in ceea ce priveste apartamentele sau casele in care ne ducem traiul zi de zi. Asta pentru ca ofera senzatia de liniste si sunt cat se poate de elegante. Partea buna este ca stilul acesta poate fi foarte usor combinat cu oricare alt stil despre care am discutat pana acum. De exemplu, o alegere foarte comuna este reprezentata de amenajarea unui dormitor contemporan, modern cu mici accente rustice.

Ultimul, dar nu cel din urma stil despre care vom discuta astazi este cel scandinav. Am observat ca in ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre acesta, iar motivul este unul cat se poate de simplu: ofera senzatia de spatiu marit, este „curat” si cat se poate de elegant. Practic totul este despre simplitate, functionalitate si eleganta.

Related posts

Aranjarea mesei de Craciun

Adina Meyers

Cum amenajezi camera copilului

Adina Meyers

Importanța lenjeriei de pat pentru un somn cât mai odihnitor

Adina Meyers