Suntem intr-o continua cautare de idei noi, decoruri ingenioase si obiecte care sa ne faca sa tresarim. Astfel, cu Pastele care se apropie, am decis sa aducem in prim-plan masa de Paste, atat de draga noua.

In afara de vesela frumoasa si celelalte accesorii, unul dintre aspectele deseori evitate, dar care face diferenta dintre o masa banala si una extraordinara, este centerpiece-ul. Aceasta “piesa centrala” a mesei poate lua formele cele mai desfatatoare pentru privire si ne poate duce imaginatia in cele mai nebanuite locuri. Noi ne-am inchipuit cinci astfel de decoruri speciale, unul mai inventiv ca celalalt.

Colivia – fantezie pascala

Colivia ar trebui sa fie tot mai prezenta in orice decor. Putem profita de simplitatea ei, care parca cere o completare din partea noastra, una care sa ii complimenteze formele deja placute. Colivia noastra e plina de galben, o culoare prezenta deja pe masa de Paste si este decorata cu panglici si nasturei.  In colivie poti pune o sumedenie de lucruri: oua decorative, statuete iepuri sau oite pufoase, flori, ghivece de flori sau, de ce nu, lumanari aprinse. Pentru a evita insa accidentele, alege sa decorezi colivia cat mai simplist in cazul acestei variante. Reinventeaza colivia in propriul tau stil si asorteaz-o mesei de Paste!

Clasicul cos cu oua

Daca esti in cautarea unui decor mai clasic, updateaza clasicul cos cu oua cu… cateva fire de iarba! Alege un cos alb si oua sculptate in lemn, pe langa care sa adaugi fire de iarba proaspata si alte decoratiuni care folosesc elemente vegetale. Un ou mare imbracat in muschi va fi de efect langa cosul tau. Iarba legata impreuna cu crengute verzi va arata foarte bine si pe farfuriile mesenilor. Astfel, vei crea o continuitate a decorului pe intreaga masa.

Scandura reinventata

Pentru nonconformisti si iubitorii stilului rustic, recomandam aceast centerpiece deosebit pentru masa de Paste. Folosim culori pastel, pentru visatori si pentru ca ne plac atat de mult. Gainile si iepurii din sticla se ascund printre fan si flori, iar copiii vor fi foarte fericiti cand vor descoperi ca am ascuns bomboane in iepurasii mov. Scandura e usor de facut sau de gasit prin casa. Asteapta doar sa fie descoperita si pusa in valoare pe masa de Paste.

Vaza simpla din sticla

Aceasta vaza poate face atatea lucruri frumoase: cu doar cateva crengute verzi si flori vei obtine un decor natural de paste. Agata oua de crengutele proaspete, cu panglici simple, sfoara sau orice element care se potriveste cu tematica mesei tale. Poti adapta acest decor la orice culori vrei sa folosesti si, mai ales, la orice stil: crengutele se vor adapta si la cele mai elegante mese, dar si la cele rustice din cale afara. Vaza e numai buna de adapostit si ouale vopsite, printre care poti adauga iarba proaspata sau fan. Un obiect versatil, simplu si de efect, de care ne-am indragostit.

Clopotul din sticla

Daca doresti un centerpiece simplu si de efect, clopotul de sticla e cea mai fireasca alegere. Sub el poti pune oua decorative mari, cosuri mici cu oua sau iepuri. Aceiasi iepuri vor inveseli masa daca ii lasi sa topaie pe ici, pe colo. De clopot mai poti lega panglici sau sfoara, pentru un efect rustic.

Desi noi am prezentat doar 5 optiuni de aranjare a centerpieceului, variantele sunt infinite. La Chic Ville vei gasi foarte multe surse de inspiratie, prin produsele variate si grija pentru decoruri. 

Related posts

Cum se poate alege o saltea buna pentru un somn linistit

Adina Meyers

Trucuri la care poti apela daca iti doresti o amenajare luxoasa

Adina Meyers

Intotdeauna natural!

Adina Meyers