LifeStyle

5 plante care imbunatatesc calitatea aerului din locuinta ta

In amenajarea unei locuinte plantele joaca un rol foarte important. Aceasta importanta este data nu doar de rolul decorativ pe care il joaca, ci si de capabilitatile lor de a ne oferi un aer mult mai curat de respirat.

Imbunatatirea starii de spirit se datoreaza de cele mai multe ori plantelor / florilor pe care le avem prin casa. Tot ele sunt responsabile si pentru un somn mai linistit. De asemenea, cine a spus ca trebuie sa dai banii pe aparate scumpe pentru purificarea aerului? Plantele de apartament pot face chiar ele acest lucru, intr-un mod chiar mai natural si plusand inclusiv la capitolul estetica.

Lista cu beneficii de care ne putem bucura este una mult mai extinsa. Pe langa purificarea aerului si imbogatirea acestuia cu oxigen, ele mai ajuta si in reducerea stresului, inducerea unei stari de relaxare, amelioreaza durerile de cap, mentin umiditatea la un nivel optim, previn racelile si imbunatatesc productivitatea.

Trebuie mentionat insa ca nu toate plantele sunt capabile sa imbunatateasca la acelasi nivel calitatea aerului din locuinta ta. Este necesar deci sa te documentezi putin astfel incat sa le gasesti pe cele mai bune pentru nevoile tale. Iti vom oferi in continuare cateva recomandari de plante spre care tu merita sa iti indrepti atentia.

Crinul pacii este prima planta de pe lista noastra. De ce? Pentru ca benzenul, formaldehida si tricloretilena din aer nu au nici o sansa in fata sa, ei fiind eliminati cu succes de catre aceasta. In cazul in care esti fumator atunci e bine sa precizam ca inclusiv fumul de tigara va fi absorbit de crinul pacii. Aceasta mai primeste un plus si la capitolul estetic, prin aspectul foarte placut pe care il are.

De benzen si formaldehida ne mai scapa si aloe vera, cea de-a doua planta de pe lista noastra. Putem spune, fara nici o urma de indoiala, ca este una dintre cele mai bune plante de interior pentru care merita sa optezi. Ca bonus, daca vom folosi uleiul de aloe vera atunci acesta ne va ajuta sa grabim cicatrizarea ranilor si are de asemenea un efect antiinflamator.

Iedera (Hedera helix) este o alta planta care merita sa traiasca in casa noastra. Aceasta este considerata ca fiind una dintre cele mai bune plante pentru purificarea aerului. In plus, are un aspect placut si elegant. Este potrivita inclusiv pentru cei care au animale de companie deoarece elimina anumite toxine din aer care le pot face rau acestora (trebuie insa sa iti tii animalutele la distanta de iedera, deoarece unele pot fi afectate in mod negativ de aceasta daca o mananca).

Lavanda este cu siguranta o alegere buna pentru cei care isi doresc o planta cu un miros parfumat foarte placut, care sa reduca stresul si starile de anxietate, imbunatatind de asemenea si calitatea somnului. Arata de asemenea extrem de bine.

Incheiem lista noastra cu Dracena, o alta planta care ajuta in eliminarea unui numar mare de toxine care isi pot face prezenta in aer (aici includem substante precum benzen, formaldehida, tricloretilena, toluen si xylen).

 

 

Related posts

Incepe Targul Imobiliar National: oferta completa de locuinte a toamnei 2014

Adina Meyers

Solutie alternativa de incalzire a locuintei de la Daikin: singurul aparat de aer conditionat cu panou radiant

Adina Meyers

Cum va arata prima ferma robotizata din lume

Adina Meyers