Amenajari Exterioare

5 pasi pentru a crea gradina de vara perfecta

Vara ne bucuram cel mai mult de gradina, insa cand aceasta nu arata chiar asa de bine, parca nici bucuria nu-i deplina!

Daca crezi ca e tarziu acum sa mai imbunatatesti aspectul gradinii tale, afla ca inca mai poti face cate ceva. Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa te bucuri mai mult de gradina vara aceasta:

1. Inainte de orice, forografiaza-ti gradina, asa cum este in acest moment. O fotografie te va ajuta sa vezi imaginea de ansamblu, care poate sa-ti scape cand te afli in gradina. Vei observa mai usor care parti au nevoie de imbunatatiri.

2. Taie plantele care cresc dezordonat, doar daca li s-a scuturat inflorescenta. Putina ordine va face minuni, iar gradina va avea un aspect mai ingrijit.

3. Taie gazonul si incearca sa dai peluzei o forma coerenta.

4. Umple golurile cu plante de sezon, perene sau anuale, la ghiveci. O „explozie” florala va crea dramatism si un punct de interes in colturile altfel terne ale gradinii.

5. Plaseaza ghivecele, urnele, statuetele sau bancile in locuri-cheie, acolo unde sunt cel mai vizibile. Acestea vor crea puncte focale si vor distrage atentia de la schemele dezordonate de plantare.

Acesti pasi simpli vor face o mare diferenta, iar tu iti vei putea invita prietenii si familia pentru a va bucura impreuna de peisaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Urmeaza recoltarea legumelor: ce trebuie sa stii ca sa obtii o productie sanatoasa si pentru ca tot efortul tau sa fie rasplatit

Adina Meyers

Un ‚ménage à trois’ care îți face viața mai ușoară

Adina Meyers

Cum facem terasarea unui teren in panta

Adina Meyers