LifeStyle

5 lucruri pe care sa le verifici cand mergi sa vizionezi un apartament

Fie ca vrei sa iti cumperi un apartament sau doar vrei sa il inchiriezi pe o perioada lunga de timp, atentia la detalii este criteriul care va face diferenta in ceea ce priveste confortul tau. Pentru a te asigura ca faci alegerea potivita, fii atent la urmatoarele aspecte!

5 aspecte pe care sa le urmaresti cand vizionezi un apartament

Decizia achizitionarii sau inchirerii unei locuinte nu este una dintre cele mai usoare misiuni, mai ales ca trebuie sa ai in vedere o multime de lucruri precum: zona, bloc, etaj, vecini, aspect, etc. Ei bine, pentru a-ti usura cautarile, iti propunem cateva dintre cele mai importante aspecte pe care sa le urmaresti O data bifate, decizia va fi mult mai usor de luat.

 

Suprafata. Vei locui singur sau impreuna cu familia ori alt prieten? Ei bine, in functie de acest criteriu iti vei alege un apartament in care suprafata este una optima de locuit. Gandeste-te cat spatiu ai nevoie pentru intimitatea si confortul propriu, iar in functie de asta selecteaza pentru vizionat doar locuintele care se incadreaza acestei cerinte.

 

Tipul apartamentului. Iti doresti un apartament decomandat sau semidecomanat? Intr-unul decomandat nu vei fi nevoit sa treci printr-o alta camera pentru a ajunge in bucatarie, spre exemplu, iar intr-un apartament semidecomandat vei avea o zona deschisa, trecerea in dormitor se poate face si prin living. Aceste criteriu este important atunci cand locuiesti cu altcineva, pentru a te asigura ca oferi spatiul si intimitatea de care are nevoie. Apartamentele decomandate sunt printre preferatele persoanelor care nu se cunosc atat de bine, dar isi doresc sa locuiasca impreuna, in timp ce apartamentele semidecomandate sunt ideale pentru cupluri si familii.

 

Zona. Iti doresti sa locuiesti aproape de birou sau poate cat mai aproape de parintii tai? Acest filtru trebuie sa il aplici inainte de orice cautare, pentru a face selectiile. Un apartament intr-o zona propice te va ajuta sa economisesti mult timp in fiecare zi, dar si sa te bucuri mai mult de compania celor dragi, cat timp ii ai aproape. Cand verifici zona, inseamna sa verifici si care sunt facilitatile pe care aceasta ti le pune la dispoziite. Ai langa tine centru comercial, magazine, farmacii, spitale, parcuri?

 

Vecinii. Bineinteles ca nu trebuie sa bati la fiecare usa sa iti cunosti vecinii, insa poti intreba dezvoltatorul blocului sau propietarul apartamentului, pentru a-ti face o prima idee despre viata ta acolo. Este important de verificat pentru a stii daca vei avea parte de linistea pe care ti-o doresti acasa.

 

Consum. O prima idee despre cheltuielile casei ti-o poti face verificand daca exista apometre si repartitoare. Aceste lucruri te vor ajuta sa ai acces in permanenta la controlul facturilor, inclusiv a costurilor. Poti intreba si care sunt costurile cu aproximatie la facturile de intretinere, lumina sau alte utilitati ale casei, pentru un calcul rapid al cheltuielilor lunare.

 

Related posts

Usi din lemn masiv stratificat – tehnologie si estetica intr-un singur produs

Adina Meyers

Una dintre piesele de succes ale lui Matei Visniec se joaca la Goldart

Adina Meyers

97% dintre români îşi cumpără casa de pe internet

Adina Meyers