Cand amenajezi o locuinta este bine sa iti stabilesti un buget, chiar daca de cele mai multe ori il vei depasi…Gama variata de finisaje, mobilier, textile si obiecte decorative ne poate da batai de cap daca nu avem un proiect de amenajare prestabilit.

Alege mai intai stilul de amenajare pe care intentionezi sa il adopti, cauta produse corespunzatoare lui si incearca sa faci alegerile cele mai bune atat din punct de vedere estetic, si calitativ, cat si financiar. Acestea fiind spuse, iata care sunt produsele pentru care merita sa scoti mai multi bani din buzunar, mai ales ca in cazul unei mutari, le poti lua cu tine: canapeaua si covorul din living, masa din dining, salteaua din dormitor si obiectele de arta

Cand alegi canapeaua pentru livingul tau, tine cont de dimensiunile camerei si stilul amenajarii. Tesatura canapelei si intretinerea acesteia reprezinta alte criterii importante in alegerea unei canapele de care sa te bucuri o perioada mai lunga de timp. Poti schimba usor aspectul canapelei cu ajutorul pernelor decorative, transformand-o cu usurinta in punctul de atractie al amenajarii. Daca o singura canapea nu este suficienta pentru tine si familia ta, cat si pentru primirea musafirilor, completeaz-o cu o alta canapea, fotolii sau tabureti. 

Obiecte decorative importante, covoarele sunt aproape nelipsite din orice living. Acestea puncteaza zona in care se afla canapeaua, de cele mai multe ori. Calitatea si pretul unui covor sunt date de materialul din care acestea sunt fabricate ( covoarele din materiale naturale sunt mai scumpe), metoda de fabricare, cat si de dimensiunile lor. Daca investesti intr-o astfel de piesa, ea va trece cu bine proba timpului, si daca te plictisesti sa o mai vezi in living, poti sa ii schimbi locul asezand-o pe podeaua altei incaperi din locuinta.

Chiar daca nu organizezi cine cu prietenii in fiecare seara, cel putin de cateva ori pe an, la masa ta din dining se strange mai multa lume fata de zilele obisnuite. Cei mai multi folosesc masa din dining doar atunci cand au invitati. Mesele dreptunghiulare sunt cele mai des intalnite in zona de luat masa. Sunt recomandate in spatii inguste si lungi, cat si in situatia in care organizezi mese cu mai multi oaspeti.

Pentru a castiga spatiu, poti folosi pe una din lateralele mesei, sau chiar pe ambele laterale, banci in loc de scaune. Mesele rotunde ofera senzatia de intimitate si nu ocupa mult spatiu. Nu va feriti de mesele patrate, mai ales daca incaperea are forma de patrat. Dezavantajul acestor mese consta in faptul ca se ajunge mai greu la centrul lor pentru a te putea servi cu mancare. Ca si investitie pe termen lung, mesele cu blat din lemn sunt varianta castigatoare, ele fiind potrivite oricarui stil de amenajare.

Tinand cont de faptul ca petrecem o treime din viata dormind, se justifica necesitatea investitiei intr-o saltea de buna calitate, care sa ne garanteze un somn linistit si odihnitor. Indiferent de materialul din care sunt fabricate ( cu arcuri, spuma poliuretanica, spuma cu memorie, latex, lana, fibre de cocos, bambus sau aloe), saltelele pot fi folosite maximum 10 ani fara a-si pierde calitatile. O saltea de calitate isi adapteaza forma la forma corpului nostru, permite circulatia aerului prin suprafata sa, eliminand umiditatea si ne protejeaza impotriva acarienilor. Pentru doi adulti se recomanda o saltea de minimum 160X200 cm. Un alt aspect importanat este ca lungimea saltelei sa depaseasca cu cel putin 15 cm inaltimea ta, iar pentru o buna sustinere este recomandat sa luam in calcul saltelele a caror grosime porneste de la 18 cm. 

De-departe cele mai costisitoare obiecte decorative, obiectele de arta sunt apreciate, admirate si dorite de multi. Cu toate acestea, putini sunt cei care isi permit sa investeasca in ele. Majoritatea prefera tablourile, cand vine vorba de a integra arta in caminul lor. Pe langa faptul ca imbogatesc estetic orice spatiu, obiectele de arta sunt si o investitie profitabila pe termen lung. Achizitionarea unor opere apartinand unor artisti consacrati presupune sume mari de bani, dar si castiguri sigure, spun specialistii. Cu toate acestea tot mai multi colectionari si iubitori de arta risca si isi indreapta atentia spre creatorii de arta contemporana. 

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Tel.: 0747.666.473

Sursa foto: www.pinterest.com

Related posts

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Adina Meyers

Cabana fermecătoare din sudul Angliei care poate fi închiriată

Adina Meyers

Fiecare camera din casa ta are nevoie de un covor potrivit

Adina Meyers