Amenajari Interioare

5 lucruri folositoare de care nu știai că ai nevoie în gospodărie

Nu știi niciodată de ce ai nevoie în casă până când nu întâlnești o problemă care cere o soluție. Indiferent dacă problema are legătură cu renovarea casei, cu amenajarea grădinii sau pur și simplu cu adoptarea unui mod de viață mai ecologic, cele 5 lucruri de mai jos ar putea fi soluțiile pe care le cauți.

 

1. Un compresor cu aer

Compresorul de aer este o mașină antrenată de un motor electric, folosit pentru mărirea presiunii unui gaz închis într-un recipient, prin micșorarea volumului. Cu alte cuvinte compresorul de aer te poate ajuta să-ți umfli roțile de la bicicletă, de la mașină, sau mingea de fotbal sau de baschet. De asemenea, cu ajutorul unui compresor îți poți alimenta un pistol de vopsit pentru a vărui pereții în diferite modele- poți face, de ce nu, un graffiti urban chiar la tine în curte.

Compresoarele de aer se utilizează atât pentru casă, cât și pentru aplicații industriale, sunt disponibile în diferite forme și dimensiuni și sunt foarte ușor de instalat și transportat.

2. Un coș eco pentru deșeuri

Tot mai multă lume alege în ziua de azi să-și instaleze panouri solare sau cel puțin să folosească becuri ecologice, să recicleze sau să folosească modalități de transport eco, pentru un trai mai sustenabil.

Însă educația familiei tale asupra importanței reciclării și respectul față de resursele planetei dar și ale gospodăriei pot să înceapă chiar de la un simplu coș de gunoi cu compartimente pentru colectare selectivă.  

Cu ajutorul unui asemenea coș există posibilitatea de a sorta deșeurile, ceea ce duce, în timp, la bunul obicei de a recicla.

 

3.    Protecție împotriva intemperiilor

Sacii pop-up sunt ca un fel de cort pop-up, doar că pentru plante. Cu ajutorul acestor saci realizați din polipropilenă poți proteja plantele de îngheț la venirea frigului sau poți proteja de furtună o tulpină încă fragilă.

Sacii pop-up vin în mai multe forme, cum e sacul pe care-l poți folosi pe post de coș de gunoi când cureți crengile sau frunzele din grădină. Transportul către grămada de compost e mai facil cu un astfel de sac ușor, portabil și pliabil.

Din aceeași categorie fac parte și prelatele, care  vin în diverse forme și mărimi și au aplicații diverse. Cu o prelată îți poți acoperi mini piscina din curte, sau lucrurile pe care nu vrei să le ia vântul sau să le plouă, în cazul unei furtuni neașteptate.  

De asemenea, îți poți acoperi mașina în caz de grindină sau pur și simplu poți folosi  o prelată pentru a improviza o terasă unde să te ascunzi de soare în propria ta grădină.

 

4. O aplicație care-ți spune unde va bate soarele 

Aplicația Sun Seeker este folositoare din mai multe puncte de vedere, te poate ajuta să decizi unde să-ți plantezi florile, unde ar fi bine să-ți așezi șezlongul în grădină sau dacă ești fotograf, te poate ajuta în alegerea locației perfecte pentru o ședință foto.

Cu ajutorul unui compas virtual, Sun Seeker calculează poziţia soarelui pe cer faţă de un punct de referinţă aflat pe suprafaţa Pământului. Cu alte cuvinte, îți arată unde bate soarele în orice zi a anului, îți spune orele răsăritului și apusului soarelui, pe lângă alte informații utile.

Aplicația este foarte practică și în cazul în care vrei să-ți cumperi o casă și vrei să știi dacă are expunere la soare în orice sezon. 

 

5. Un dispozitiv inteligent

Tehnologia inteligentă face parte din viața noastră de ceva vreme deja, însă Google Home Mini este printre cele mai prietenoase dispozitive smart de pe piață, fiind de ajutor chiar și în gospodărie.

Dispozitivul wireless este echipat cu un serviciu de asistență Google și îți poate răspunde prompt la orice întrebare chiar atunci când tu ai mâinile ocupate sau când ești prea obosit să tastezi ce ai nevoie pe Google.

Îți spune cum va fi vremea, te sună dacă-ți pierzi telefonul, îți pune muzică sau îți închide televizorul de la distanță, toate acestea prin intermediul comenzilor vocale. 

Pentru instalare, nu trebuie decât să conectezi boxa la priză și să o conectezi la smartphone-ul tău prin intermediul aplicației Google Home. Apoi trebuie doar să spui "Ok, Google" și să întrebi orice dorești.

În ceea ce privește designul, Google Home Mini are forma unei picături de apă și  încape într-o palmă, așa că designul său minimalist se potrivește de minune în orice decor.

Nu uita că pentru orice problemă există o soluție, nu trebuie decât să o găsești pe cea mai potrivită sau la îndemână pentru tine.

Related posts

Radiant Orchid în decoraţiuni interioare: sugestii

Adina Meyers

Ai nevoie de un cuptor cu microunde?

Adina Meyers

Alina Turdean, designer: Piesele recuperate constituie sarea și piperul unei amenajări

Adina Meyers