Amenajari Exterioare

5 lucrari de primavara care te vor ajuta sa ai o gradina infloritoare

Chiar daca inceputul primaverii poate fi extrem de neprietenos, cu temperaturi sub limita inghetului, ninsori si conditii de iarna, nu inseamna ca nu trebuie sa iti faci planuri inca. Pentru a avea o gradina infloritoare in acest an, trebuie sa te pui pe treaba inca de pe acum. Asigura-te ca ai toate sculele necesare, fa-ti un plan bine structurat si, in clipa in care vremea iti va permite, nu mai amana lucrarile din gradina ta

5 lucrari de primavara care te vor ajuta sa ai o gradina infloritoare:

 

1. Pune la punct sistemul de irigare din gradina

Florile si plantele din gradina ta vor avea nevoie de apa, iar asta nu inseamna ca trebuie ca in fiecare zi sa iesi cu furtunul si sa dai o tura prin toata curtea. Poti alege metode mult mai eficiente, prin montarea unui sistem de irigare performant. Poti alege unul ingropat, cu aspersoare care se ridica din pamant in timpul udarii, altul aparent, cu aspersoare care se afla mereu la suprafata sau unul prin picurare, cu furtune care distribuie apa la tulpina plantelor din gradina. Alege cele mai bune pompe submersibile pentru gradina ta in aceasta perioada si vei rezolva rapid si eficient aceasta problema pentru mult timp de acum incolo.

 

2. Pana la plantare, mai intai ai grija de sol si de gazon

Un pamant bine intretinut va fi si un mediu excelent pentru ca plantele din gradina ta sa se dezvolte fara probleme in acest an. Iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte sa te gandesti la plantare este ingrijirea solului si gazonului din curte. Nu vei dori sa vezi cum in acest an buruienile pun stapanire pe gradina ta, asa ca foloseste intai un erbicid pe pamatul unde urmeaza sa faci insamantarea. Dupa tratarea pamantului si sapare, foloseste un ingrasamant care va ajuta la cresterea in mod egal a gazonului, in toate zonele curtii. Acesta trebuie aplicat in locurile unde urmeaza sa pui si semintele si nivelat cu o simpla grebla.

 

3. Asigura-ti mai multa intimitate in gradina

Pentru a avea parte de multa verdeata, intimitate si un decor splendid in gradina ta, un gard viu este cea mai buna si mai eficienta solutie la care poti apela. In plus, este si practic, deoarece intretinerea sa se face destul de usor, mai ales daca urmezi cu atentie astfel de trucuri pentru ingrijirea gardului viu din gradina.

 

4. Plantarea florilor

Aici ai doua categorii, florile perene si cele anuale. Daca primele rezista ani de zile, precum zambilele, narcisele sau lalelele, celelalte reprezinta o munca ce trebuie dusa in fiecare an, asa cum vedem in cazul panselutelor sau al begoniilor. Cele perene trebuie plantate primavara sau la sfarsit de toamna, iar recomandarea ar fi ca, la inceput, sa le plantezi in ghivece, in interior, si apoi sa le muti.

 

5. Ingrijirea pomilor din gradina

Iarna a trecut, asa ca e timpul lucrarilor si pentru pomii din gradina. Scapa de funzele si ramurile uscate si bolnave si aplica balegar sau compost la radacina copacilor. In momentul in care temperaturile vor incepe sa creasca destul de mult, stropeste-i cu solutii care sa indeparteze daunatorii.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Alexander Raths

 

Related posts

Ce trebuie sa eviti atunci cand amenajezi baia

Adina Meyers

Sisteme de incalzire exterioara – pentru o gradina vesnic verde

Adina Meyers

Peleți de îngrășământ eco din lână de oaie. Cum se folosește fertilizatorul- FOTO

Adina Meyers