Primăvara și vara sunt cele mai indicate anotimpuri să-ți duci la bun sfârșit planurile de renovare pe care le aveai de mult timp în cap pentru locuința ta. Alături de schimbările mari din casă pe care le vrei, modificarea camerelor, parchetul, gresia, faianța și mobila, ar trebui să iei în calcul și o îmbunătățire a siguranței tale și familiei tale. Dincolo de modul în care casa ar trebui să arate, e foarte important să te preocupe și cât de sigură este locuința ta. Asta înseamnă să fii mai atent la materialele folosite în renovare și să chemi specialiști acolo unde este nevoie.

 

5 idei de renovare ca să-ți faci casa mai sigură:

1. Schimbă toate încuietorile din casă

Ușile vechi pot fi foarte ușor de păcălit de către spărgători, motiv pentru care este extrem de important ca odată cu renovarea generală din casă, dacă tot vei face deranj, să schimbi și ușa de la intrare și orice alte încuietori mai ai în locuință.

2. Folosește o izolare completă a casei

Fie că vorbim despre siguranța împotriva incendiilor, confortul termic din locuință sau o izolare fonică pentru mai multă intimitate în casă, este important ca toate acestea să fie realizate folosind produse de izolare de calitate. Pentru o casă mai sigură este recomandat să folosești vată minerală bazaltică, excelentă atât pentru izolații termice, fonice, dar și împotriva incendiilor, atât în construcțiile civile, industriale sau chiar navale.

3. Schimbă rețeaua electrică din locuință

Multe apartamente, mai ales dacă sunt vechi, vor avea o rețea electrică insuficient de puternică pentru a face față noilor nevoi ale unei familii moderne. Pentru cartierele ridicate după anii '70, apariția televizoarelor, a computerelor, a gadgeturilor și a electrocasnicelor mari a reprezentat și o suprasolicitare a rețelelor electrice din locuințe. Acest lucru poate duce chiar la afectarea electrocasnicelor, în cazuri extreme, iar în mod curent la o funcționare mai slabă a lor. Cheamă un electrician înainte a lua decizii în privința rețelei electrice și vezi ce schimbări majore ar trebui să faci, în funcție de concluziile sale.

4. Montează o alarmă în locuință

Mulți proprietari s-ar putea gândi că dacă nu au mari valori în casă, nici nu au nevoie să ia măsuri de precauție prea mari, dar acest lucru poate fi o greșeală. O alarmă poate fi extrem de utilă în descurajarea spărgătorilor și te va ajuta și pe tine să stai mai relaxat din acest punct de vedere.

5. O instalație sanitară nouă

Inundațiile pot fi cumplite. Îți vor distruge pardoseala, mobila, pereții și, dacă stai la bloc, pot afecta și apartamentelor celor care locuiesc pe aceeași coloană cu tine. Acesta este și motivul pentru care o renovare completă a casei trebuie să cuprindă și schimbarea instalației sanitare. Un instalator te poate ajuta să identifici zonele vulnerabile ale casei din acest punct de vedere pentru a putea acționa în cunoștință de cauză.

O casă mai sigură va fi mereu un loc mai confortabil care îți va oferi liniștea de care ai nevoie, atât tu, dar mai ales familia ta.

Related posts

Avantajele parchetului lucios

Adina Meyers

Motive pentru o locuinta de vacanta la munte

Adina Meyers

Tot ce trebuie să ştii înainte de a construi o casă

Adina Meyers