LifeStyle

5 greseli costisitoare care scurteaza durata de viata a electrocasnicelor din casa ta

Electrocasnicele de calitate sunt mereu o investitie costisitoare pentru casa ta. Din acest motiv, este recomandat sa inveti sa le utilizezi corect, pentru a putea beneficia de ele o perioada mai lunga de timp. Multe electrocasnice cedeaza dupa cativa ani tocmai din cauza utilizarii lor incorecte, iar unele defectiuni iti pot pune in pericol si celelalte obiecte din casa. 
 
5 greseli costisitoare care scurteaza durata de viata a electrocasnicelor din casa ta:
 
1. Nu ai un plan de rezerva pentru penele de curent
Penele de curent sunt mereu imprevizibile si pot produce efecte devastatoare in anumite conditii electrocasnicelor din casa ta. De cate ori nu ai auzit ca televizorul sau calculatorul unui vecin a incetat sa mai functioneze dupa o pana de curent? Mai mult, pentru gospodariile care folosesc frigidere mari de depozitare in magazie, o pana de curent va pune in pericol atat electrocasnicele, cat si hrana depozitata. O solutie excelenta pentru a evita orice risc din acest punct de vedere este achizitia unor generatoare de curent compatibile cu nevoile tale si consumul pe care il estimezi in astfel de situatii de urgenta. Avantajele generatoarelor de curent sunt depozitarea usoara in casa, nu au nevoie de intretinere speciala si o viteza de raspuns foarte rapida, in cazul unei pene de curent.
 
2. Pui greutati pe masina de spalat
Evita sa pui obiecte grele pe masina de spalat, chiar daca vorbim si de un cos plin cu rufe murdare. Inainte sa pui hainele in masina, verifica-le cu atentie sa nu uiti obiecte prin buzunare, pentru ca acestea pot reprezenta un pericol. Foloseste un detergent potrivit pentru masina ta de spalat si curata cauciucul de la usa masinii dupa fiecare spalare, dupa care lasa-l sa se usuce, pentru ca acela este locul in care se poate forma cu mare usurinta mucegaiul. De asemenea, este recomandat ca masina sa fie spalata lunar, pentru o buna functionare pentru o perioada mai lunga de timp.
 
3. Frigiderul este pus in functiune imediat cum ajunge la tine in casa
Prima greseala pe care o poti face cu un frigider nou este punerea acestuia in functiune imediat dupa ce a ajuns la tine in casa. Recomandarea este de a astepta intre 6 si 15 ore inainte sa-l bagi in priza. Acest lucru este din cauza modului in care frigiderul a fost transportat de catre firma la care ai apelat. In timpul transportului, acesta nu trebuie inclinat mai mult de 40 de grade, altfel pot exista scurgeri periculoase care vor afecta intreg sistemul. Mai bine astepti o zi inainte sa te bucuri cu adevarat de noua achizitie, decat sa risti s-o compromiti. Dezghetarea frigiderului si congelatorului nu mai este atat de necesara acum, odata ce modele mai noi si mai performante au aparut pe piata, insa tot este importat sa o faci macar o data pe an.
 
4. Cuptorul cu microunde nu e curatat dupa fiecare utilizare
In mod evident, folosirea unor recipiente care nu sunt compatibile si recomandate in cuptoarele cu microunde reprezinta una dintre cele mai mari greseli. De asemenea, cuptorul trebuie curatat de fiecare data dupa o utilizare, pentru a elimina grasimea. O alta recomandare este punerea unui pahar cu apa in cuptor in clipa in care incalzesti produse usoare. Apa va absorbi o parte din microunde si vei obtine un rezultat mai bun. O ultima recomandare este sa nu pui niciodata obiecte grele pe cuptorul cu microunde, pentru ca risti sa blochezi ventilatia.
 
5. Nu elimini resturile de paine din toaster
Saptamanal, toasterul trebuie curatat de resturile de paine care raman de fiecare data in mod inevitabil. Evita sa il pui langa o sursa de apa, pentru ca risti ca aceasta sa patrunda printre grilajul toasterului si nu il folosi niciodata cand ai mainile ude.
 

Related posts

Câteva lucruri interesante despre airsoft

Adina Meyers

5 sfaturi care te ajuta sa tii la distanta hotii de casa ta

Adina Meyers

Lemn si aluminiu, o combinatie inedita

Adina Meyers