In ultima perioada se pare ca tot mai multe persoane au inceput sa isi dea seama care sunt numeroasele avantaje aduse de folosirea oglinzilor atunci cand ne hotaram sa reamenajam locuinta. Ele se dovedesc nu de putine ori de un real ajutor, iar asta nu doar datorita importantului rol estetic pe care il joaca, ci si datorita rolului lor functional. De pe urma acestora vor beneficia in special apartamentele de mici dimensiuni. De ce? Iti vei da seama care este motivul pentru care afirmam acest lucru citind in continuare articolul.

1. Oglinzile ne ajuta sa „avem” mai mult spatiu

Nu mai reprezinta un secret pentru nimeni faptul ca oglinzile sunt capabile sa mareasca vizual spatiul. Asta inseamna ca prin integrarea lor in design-ul interior nu vom mai avea acel sentiment ca peretii ne vor strange la mijloc, ne vor sufoca. Trucul acesta poate fi folosit mai ales pentru dormitoarele mici. Pur si simplu pune o oglinda pe intregul perete sau cumpara o mobila pe ale carei usi se gaseasca niste oglinzi mari. Nu de putine ori vom avea impresia ca spatiul s-a dublat.

Un alt mod prin care putem crea spatiu cu ajutorul unei oglinzi este prin asezarea acesteia in spatele unei mese decorative sau in spatele canapelei. De asemenea, oglinda mai poate fi amplasata si pe peretele opus ferestrelor, iar in acest fel ne vom bucura de incaperi mai luminoase si spatioase. Holul este o alta incapere care se va bucura de prezenta unei oglinzi, mai ales daca vorbim de un hol de mici dimensiuni si intunecat.

2. Oglinzile fac locuinta sa fie mai luminoasa

Dupa cum am mentionat chiar mai sus, daca asezam o oglina pe peretele opus ferestrelor atunci lumina va fi refletata prin intreaga incapere. In acest fel vom putea mult mai usor sa compensam deficitul de lumina naturala fara a apela la corpurile de iluminat. O camera inundata de lumina naturala a soarelui ne va umple de energie si buna dispozitie, deci merita pe deplin o astfel de strategie.

3. Oglinzile pot fi niste elemente de decor foarte ieftine

Daca nu vrei sa bagi foarte adanc mana in buzunar atunci cand vine vorba de reamenajari, afla ca folosirea oglinzilor drept elemente de decor reprezinta o solutie cat se poate de ieftina. Putem sa ne folosim inclusiv de oglinda pe care am spart-o din greseala, fiind nevoie doar de putina imaginatie. Tot ce trebuie sa facem este sa luam bucatile de oglinda sparta si sa le lipim pe o suprafata care poate fi de polistiren sau pluta si pe care o vom folosi intr-o culoare cat mai minimalista (un gri mai inchis este ideal). Poti vedea in imaginea de mai jos rezultatul.

4. Vrei perspectiva? Oglinzile ti-o ofera

Daca vrei ca spatiul sa aiba o anumita perspectiva, atunci te poti folosi de oglinzi pentru a o obtine. Ele lasa impresia ca spatiul se continua la infinit, iar daca sunt amplasate strategic fac inclusiv ca tavanul sa para mult mai inalt decat este in realitate.

Related posts

Epilator clasic sau unul IPL? Care este mai bun si de ce

Adina Meyers

Casa eco cu influente asiatice

Adina Meyers

Adaptarea casei pentru un nou membru al familiei, animalul de companie

Adina Meyers