Masa de Paşte este un moment foarte aşteptat de toţi, ceea ce înseamnă că aranjarea ei implică o atenţie specială. Dacă nu ați găsit încă o temă anume pentru aranjarea mesei de Paște, puteți lua în calcul propunerile noastre de mai jos:

1. Folosiţi cojile de ouă cu rol decorativ

Foto: www.shutterstock.com
Recuperaţi câteva coji de ouă şi puneţi în ele un pic de pământ, în care plantaţi seminţe de grâu, trifoi, albăstrele etc. Faceţi acest lucru cu o săptămână-două înainte de marea sărbătoare, pentru ca plăntuţele să aibă timp să crească. Apoi vopsiţi „ghivecele” în miniatură în culori diferite şi aşezaţi-le în suporturi, pe masa de Paşte.

2. Alegeţi accesorii vesele pentru masă

Foto: www.shutterstock.com

Pentru a merge la sigur, optaţi pe de o parte pentru veselă şi tacâmuri cu un design simplu şi elegant, iar pe de altă parte pentru accesorii colorate. Faţa de masă, şervetele, lumânările, aranjamentele florale şi micile decoraţiuni tematice vor fi vedetele, aşa că alegeţi-le cu grijă.   

3. Folosiți vase, obiecte și textile tematice

Foto: www.bonami.ro

Ouăle, iepuraşii, puişorii şi mieluşeii sunt doar o parte din temele la care puteţi apela pentru a obţine un decor pascal.

Foto: www.bonami.ro

Indiferent că folosiţi decoraţiuni handmade, figurine, stickere sau motive imprimate, toate vor crea atmosfera de sărbătoare dorită. Ba, mai mult, vor da interiorului culoare, dinamism şi un aer ludic.  

4. Creaţi un aranjament de masă cu totul deosebit, care să aibă nu una, ci mai multe piese de rezistenţă.

Foto: www.shutterstock.com

Dintre acestea, amintim turcoazul, o culoare vibrantă, coroniţele din crenguţe uscate şi eleganţii trandafiri.
 

Text: Lucia Lazăr

 

Related posts

Perdeaua în bucătărie – un accesoriu foarte șic

Adina Meyers

Megamix de culori

Adina Meyers

Cum să organizezi o baie pentru mai mult spațiu?

Adina Meyers