Mobilarea unei locuinte poate fi un proces obositor si de durata, mai ales atunci cand nu stim exact spre care obiecte de mobilier sa ne indreptam atentia si care sunt criteriile dupa care ar trebui sa facem alegerile. In ziua de azi avem milioane de produse dintre care sa alegem, acesta fiind si motivul pentru care trebuie sa depunem putin efort pentru a avea garantia ca am luat cea mai buna decizie pentru nevoile noastre.

In articolul de astazi noi ne vom indrepta atentia catre patru elemente care nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta. Poti sa le privesti ca pe niste puncte de pornire, in jurul carora sa realizezi si celelalte alegeri.

  1. O saltea confortabila

Ne petrecem cam o treime din viata dormind. Asadar, de ce sa nu ne bucuram de un confort sporit in timpul somnului? Pentru ca acest lucru sa fie posibil este necesar sa alegem cu grija salteaua. Nu recomandam sa facem economii chiar in ceea ce priveste achizitionarea acesteia, deoarece un somn odihnitor este necesar pentru ca organismul nostru sa se refaca dupa o zi obositoare.

Din fericire, in prezent pe piata gasim o oferta foarte variata de saltele, asadar nu va fi foarte dificil sa gasim ceva confortabil si care, totusi, sa nu ne faca sa bagam mana chiar atat de adanc in buzunar. Asta inseamna, desigur, ca va trebui sa petrecem ceva timp documentandu-ne.

  1. O oaza de verdeata

Bine, poate nu chiar o oaza de verdeata, dar cateva plante tot ar trebui sa se gaseasca in locuinta ta. Plantele nu doar ca joaca un important rol estetic, dar in acelasi timp isi aduc contributia la imbunatatirea calitatii aerului, imbogatindu-l cu oxigen.

In cazul in care nu iti place sa ai grija de plante, atunci poti alege unele care nu necesita chiar atat de multa atentie din partea ta. Mai multi designeri recomanda sa optam pentru niste plante putin mai inalte si sa le facem elementul central al unei incaperi, care sa atraga privirile.

  1. Perdele si draperii

Nu mai este niciun secret: trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne putea bucura de cat mai multa lumina naturala. Asta nu inseamna insa ca vom neglija perdelele si draperiile. Ele au un rol la fel de important, iar asta pentru ca ele ne ajuta sa reglam exact cantitatea de lumina de care noi avem nevoie. In plus, joaca si un important rol estetic.

  1. Un loc retras, doar pentru tine

Viata de zi cu zi este stresanta. Asadar, la finalul zilei, de ce sa nu avem un loc retras, doar pentru noi, care sa ne ajute sa ne deconectam? Fie ca ne place sa citim sau sa ne uitam la filme, amenajarea unui loc confortabil si special pentru astfel de activitati trebuie sa reprezinte o prioritate pentru tine. Chiar si baia poate fi un loc numai bun pentru ca tu sa iti reincarci bateriile. O baie fierbine este tot ce ai nevoie pentru a te relaxa, iar atmosfera poate deveni si mai placuta daca aprindem niste lumanari parfumate.

 

Related posts

Vă place stilul franțuzesc de amenajare?

Adina Meyers

Aspirator clasic sau unul cu filtrare prin apa?

Adina Meyers

6 sfaturi de design pentru o baie mică dar spațioasă 

Adina Meyers