Amenajari Interioare

3 stiluri de amenajare pentru living – materiale, culori, volume

Livingul este unul dintre cele mai importante spații din casă. Spre deosebire de bucătărie ori baie, livingul este locul în care petreci foarte mult timp împreună cu familia, discuți cu prietenii, ori te relaxezi.

Însă, pe cât de ușor ar părea la prima vedere, pe atât de dificil este să îl decorezi. Acesta nu trebuie să arate doar bine, ci trebuie să fie și extrem de confortabil.

Design-ul din living îți influențează starea de spirit. Tocmai de aceea este esențial să acorzi o atenție deosebită culorilor, mărimii și formei accesoriilor de mobilier de aici. Culorile deschise fac încăperile să pară mai spațioase. Culorile închise sunt folosite adesea pentru a evidenția și mai mult anumite elemente arhitecturale.

Indiferent de tendințele în design interior, modul în care arată sufrageria ta trebuie să te facă să te simți bine. Amenajarea livingului nu este o treabă imposibilă. Ai nevoie doar de inspirație și de bun-gust.

Pentru a-ți veni în ajutor, ți-am pregătit mai jos trei stiluri de design interior pe care ar trebui să le iei în considerare, dacă vrei să-ți reamenajezi livingul!

 

  1. Amenajarea livingului – stilul clasic

Când vine vorba de design interior, se poate spune că stilul clasic nu se va demoda niciodată. Acesta se potrivește persoanelor de toate vârstele, de la adolescenți la vârstnici.

El se bazează pe principiile clasice, iar calitățile principale ale sale sunt proporțiile și simetria. Mai bine spus, încăperile amenajate în acest fel au întotdeauna un punct central, în jurul căruia se obține echilibrul vizual. Cel mai bun exemplu: un șemineu. Mobilierul este realizat de cele mai multe ori din lemn masiv și are ornamente finisate minuțios. Pernele din materiale moi ori cuverturile din mohair sunt detalii ce nu lasă camera să capete o imagine mult prea sobră.

Așadar, materialele folosite sunt în culori neutre, inspirate de natură. Nuanțele de galben, albastru, verde, maro sau gri sunt predominante, iar între acestea trebuie să existe un echilibru.

Însă nu trebuie să lipsească nici nuanțele metalice de auriu sau argintiu, întâlnite în cazul unui stil clasic reinterpretat, caracteristic amenajărilor de interior contemporane.În plus, nelipsite sunt pardoselile naturale din lemn închis la culoare, marmură sau piatră, care dau un plus de eleganță livingului.

2. Amenajarea livingului – stilul modern

Dacă îți dorești un living modern, concentrează-te pe simplitate și minimalism. Cu rădăcini în arhitectura și design-ul german și scandinav, stilul modern este simplu. Mobilierul și decorul sunt confecționate din materiale naturale, fiind în culori neutre: alb, gri, negru sau bej. Așadar, încearcă să incluzi elemente din lemn nevopsit, metale, piele și fibre naturale.

În comparație cu stilul clasic (dominat de simetrie și proporții), cel modern este asimetric – un fapt reflectat de organizarea spațiului. Ideile de amenajări interioare pentru living nu includ multe elementele decorative, totul fiind gândit într-o manieră cât mai simplă. Pereții – vopsiți în tonuri naturale – nu au decorații. Dacă un corp de mobilier nu are un scop practic, atunci el este eliminat. Accentul este pus pe pe liniile orizontale și verticale – mai puțin pe liniile curbe. Podelele sunt realizate din materiale naturale și nu au texturi extravagante.

3. Amenajarea livingului – stilul industrial

Stilul industrial este foarte popular în prezent, fiind o reflectare a erei dinamice în care trăim. Acesta nu se potrivește oricui și este caracteristic de multe ori persoanelor creative, care văd frumosul în orice lucru.

De cele mai multe ori, elementele de construcție sunt nefinisate, iar instalațiile de design interior sunt vizibile. Dacă ți-ai dori ca pereții livingului tău să fie din cărămidă brută, atunci ar trebui să alegi acest stil de amenajare interioară pentru casa ta. Poți să folosești ca mobilier elemente industriale vechi, pe care să le recondiționezi.

Într-o cameră amenajată într-un stil industrial găsim pereți neșlefuiți, cabluri și sârme la vedere, bare de fier ruginite, ori podele din beton. Frumusețea acestui stil de design interior stă în combinația unor elemente diferite și contrastante. Nimic nu este prea mult, ori prea puțin. În plus, orice element se încadrează în peisaj, iar lipsa reguli stricte stimulează imaginația.

Acest spațiu central al casei tale joacă un rol important în structura întregii tale locuințe. Dacă nu ai timpul necesar pentru a te ocupa de anumite amenajari interioare pentru living, poți colabora cu un birou de arhitectură. În felul acesta, știi sigur că rezultatele vor fi pe măsura dorințelor tale, pentru că adevărații profesioniști știu cum să pună în practică ideile bune și dorințele pentru un living de vis.

Related posts

Mugur Kreiss la Home&Deco: cum a reuşit să îmbine fostul prezentator tv arhitectura cu designul interior

Adina Meyers

Gateste mai cu spor in noile bucatarii din colectia de toamna kika

Adina Meyers

Stilul eclectic transpus într-o amenajare caldă şi elegantă

Adina Meyers