Amenajari Interioare

3 aparate care te pot ajuta sa intretii curatenia atunci cand ai un timp limitat

Fiecare dintre noi are perioada in care timpul liber este unul foarte limitat, daca nu chiar inexistent. Nu de putine ori atunci cand acest lucru se intampla tindem sa lasam pe plan secund unele activitati, precum este cazul celor de intretinere a curateniei. In opinia noastra este gresit sa facem acest lucru, deoarece, pe termen lung, vom ajunge sa avem nevoie de si mai mult timp pentru a face curat cum trebuie in casa, dar si pentru ca starea noastra de bine, atat fizica, cat si psihica, va avea de suferit.

Despre ce vom discuta in articolul de astazi? Dupa cum ti-ai dat deja seama din titlul, o sa iti prezentam trei dintre cele mai bune aparate care sa ne ajute sa intretinem curatenia atunci cand timpul pe care noi il avem la dispozitie este unul foarte limitat. Nu putem spune ca un aparat este mai important decat altul, deoarece fiecare are un rol bine stabilit si, la final, dupa ce tragem linie, o sa observam ca ele se completeaza reciproc.

Aspiratorul cu filtrare prin apa

Fara nicio urma de indoiala aspiratorul este cel mai folosit aparat atunci cand vine vorba de intretinerea curateniei. Asta pentru ca are un pret accesibil si ne ajuta sa scapam de mizeria de pe covoare, mochete sau podele.  In momentul de fata nu exageram deloc atunci cand spunem ca in orice casa vom putea gasi un aspirator.

Desi aspiratorul clasic este cel mai folosit la nivel global, este recomandat sa ne indreptam atentia mai degraba spre un model cu filtrare prin apa. Care este motivul? Este mai eficient atunci cand vine vorba de pastrarea prafului si alergenilor in recipient. Cel mai mult se vor bucura de aceasta tehnologie persoanele care sufera din cauza alergiilor, deoarece vor observa cum simptomele lor se vor ameliora semnificativ. In cazul unui model clasic o buna parte din praf ajunge inapoi in aer, asadar eficienta nu este una foarte mare, aspiratorul cu filtrare prin apa neavand rival din acest punct de vedere.

Aspiratorul robot

Daca intr-adevar ai un timp foarte limitat, atunci o alegere foarte buna poate fi reprezentata de aspiratorul robot. Preturile sunt unele care variaza destul de mult de la un model la altul, in functie de tehnologiile pe care le incorporeaza, insa in cazul tuturor modelelor ne vom putea bucura de o aspirare destul de buna, fara a face altceva in afara de apasarea unui buton.

Un aspirator robot la prima pornire va realiza o harta a intregii locuinte, iar mai apoi va stii exact pe unde trebuie sa aspire, evitand obstacolele care ii pot sta in cale. Nu trebuie sa iti faci griji ca va lovi si sparge peretii sau ca va juli obiectele de mobilier, deoarece marginea este una creata astfel incat sa nu produca pagube.

Aparatul de curatat cu aburi

Cuptorul, blatul din bucatarie, faianta din baie sunt cele care se vor bucura din plin de un astfel de aparat. De ce? Pentru ca aburul fierbinte este capabil sa elimine chiar si cele mai dificile pete, iar igienizarea va fi aproape una completa, aparatul eliminand pana la 99% dintre bacteriile si germenii aflati pe respectivele suprafete.

Related posts

Ce aspecte trebuie să iei în considerare atunci când amenajezi camera unui adolescent

Adina Meyers

Mobilier de-a gata sau făcut la comandă?

Adina Meyers

Un vis mare implinit cu un buget mic

Adina Meyers