Amenajari Interioare

15 scaune de lectura pentru iubitorii de carti

Asa cum o sugereaza si numele, scaunul pentru lectura este de fapt un fotoliu conceput pentru cei care isi doresc confort sporit in timpul lecturii.

Atunci cand aleg scaunele, oamenii sunt interesati in primul rand de confort. Nu face exceptie nici cel pentru lectura. Acesta trebuie sa fie realizat din materiale de inalta calitate, pentru o oferi sprijin optim gatului si confort intregului corp.

Citeste si: Scaune si fotolii multifunctionale

De asemenea, este indicat ca acest tip de fotoliu sa fie dotat cu perne, pentru a ajusta pozitia si pentru a te simti mai comod in momentele in care citesti. Pe langa confort, scaunul de lectura trebuie sa se potriveasca si cu celelalte elemente de decor.

Designerii afirma ca scaunul de lectura nu trebuie sa fie neaparat in acelasi stil cu celelalte corpuri de mobilier, insa trebuie sa aiba un element in comun cu ele, de exemplu, sa aiba aceeasi culoare.

Citeste si: Fotolii pentru… carti

In ceea ce priveste pozitia, se recomanda sa fie amplasat langa fereastra, deoarece, pe timpul zilei, lumina naturala este mai buna decat cea artificiala. Pe langa scaunul de lectura, mai e nevoie de o lampa, care sa asigure lumina necesara pe timpul serii si noptii.

In prezent, exista foarte multe versiuni de scaune pentru lectura, incat devine greu sa faci alegerea potrivita. Astazi va prezentam o  colectie de 15 scaune de lectura confortabile usor de integrat in locuintele clasice si moderne. 

Citeste si: Fotolii pentru relaxare si masaj

Related posts

O mansarda urbana discreta

Adina Meyers

Achizitii importante pentru tine si locuinta ta

Adina Meyers

Tapetul, secretul unui decor exclusivist al casei tale: 8 modele pentru fiecare încăpere

Adina Meyers