Amenajari Interioare

10 tendinte de design interior pentru 2016

Dupa un 2015 foarte stilat, e greu sa ne imaginam ceva peste. Dar daca predictiile Houzz pentru acest an se dovedesc adevarate, ne asteapta mari surprize. Iata 10 tendinte de design interior care ne plac in mod deosebit:

1. Electrocasnice din otel inoxidabil negru. Culorile aparatelor electrocasnice tind sa se schimbe o data la câtiva ani – va amintiti cuptoarele pastel? -, iar acum se pare ca otelul lustruit e pe val, dar nu gri, cum il stim, ci negru.

2. Dining-room si nimic altceva. Adica fara functiile suplimentare de sufragerie, spatiu multimedia sau birou. Houzz prezice reintoarcerea incaperilor amenajate exclusiv pentru luat masa.

3. Dulapuri nepereche. Nu e nimic rau la o bucatarie in totalitate alba, insa atunci când indraznesti sa adaugi culoare si textura, ea devine extra-speciala. Houzz sugereaza chiar sa risti cu dulapuri in stiluri diferite. Rezulatul e intr-adevar surprinzator.

4. Podele incalzite in holul de la intrare. Podelele incalzite sunt asociate de obicei cu sala de baie, insa aducerea tehnologiei in hol e o idee chiar geniala, mai ales iarna. Imagineaz-ti ce rasfat ar fi sa iesi din cizmele inzapezite si sa calci pe podeaua calda!

5. Oglizi statement in baie. Nu ca oglinzile dreptunghiulare, simple, nu si-ar face bine treaba, dar Houzz prezice ca 2016 este anul oglinzilor statement. Este indubitabil cat de mult poate adauga acest singur detaliu unui spatiu adesea subestimat.

6. Bideuri. Poate mai putin populare in baile din Romania, insa foarte apreciate in Europa. Se pare ca popularitatea lor e in crestere si in State. Igiena pe primul loc!

7. Sufragerii mai putin tehnologizate. Nicio grija, tehnologia nu e pe cale de disparitie din casele noastre, insa Houzz apreciaza ca tot mai multe familii scot televizoarele din sufragerii pentru a petrece mai mult timp de calitate impreuna. Superba sufragerie din galeria foto demonstreaza ca incaperilor pot arata smart si fara gadgeturi.

8. Seminee. Aceste fermecatoare accente – chiar si semineele inactive – redevin punct focal in incaperi. Tendintele arata ca oamenii isi rearanjeaza mobila astfel incat semineul sa fie piesa centrala.

9. Baia ca spatiu de locuit. Baile sunt mereu subestimate, insa anul acesta Houzz prevede ca aceasta tendinta va lua sfarsit, facand loc uneia noi. Asadar, ia-ti baia inapoi si adauga-i confort prin elemente de design interior: un fotoliu, o masuta, vaze sau ghivece cu flori.

10. Materiale amestecate in bucatarie. Houzz e de parere ca anul acesta vom renunta la bucatariile uniforme si vom introduce o nota de eclectism in decor. Pe scurt, vom avea bucatarii in care nimic nu se va potrivi cu nimic, dar intr-un mod bun :)) Bucataria din galeria foto este exemplul perfect:

Related posts

Accesorizarea bucătăriei sau cum să ai ceva special în spațiul destinat gătitului

Adina Meyers

7 lucruri pe care sa le faci inainte sa te muti in noua ta locuinta

Adina Meyers

Cel mai simplu sfat pentru ca tu sa amenajezi cu stil si bun gust locuinta

Adina Meyers