Amenajare bucatarie Practic

10 sfaturi utile de aplicat in amenajarea bucatariei

Bucataria este locul in care ne petrecem destul de mult timp in fiecare zi, asadar e bine sa fie amenajata intr-un stil care sa ni se potriveasca si sa fie cat mai functional, astfel incat sa ne putem bucura la maxim de ea. Pe langa asta, sunt si alte sfaturi utile, pe care oricine trebuie sa le stie. Vom vorbi mai multe despre ele in randurile urmatoare.

1. Daca ai un apartament de dimensiuni mici, atunci si bucataria este una mica. In acest caz, e bine sa iti amenajezi bucataria in asa fel incat sa lase impresia de spatiu. Poti face asta prin amenajarea in stil de L, prin alegerea unor obiecte de mobilier compacte si facute la comanda, precum si prin alegerea unei cromatici cat mai deschise (nuantele deschise pot accentua puternic senzatia de spatiu). Alegerea electrocasnicelor compacte / incorporabile ajuta de asemenea.

2. Foloseste hota. O hota nu mai reprezinta de foarte mult timp doar un simplu moft, iar preturile au devenit din ce in ce mai accesibile in ultima perioada. Putem gasi chiar si hote care sa coste sub 300 de lei. Aceasta te va ajuta sa gatesti in conditii mult mai bune, mentinand temperatura constanta si eliminand aburii. In plus, mirosul de mancare nu se va mai imprastia prin toata casa.

3. Daca ai o bucatarie ingusta si lunga, amenajeaz-o in forma de U si opteaza pentru o masa extensibila de perete, astfel incat sa profiti la maxim de fiecare centimetru patrat al incaperii.

4. Corpurile suspendate din bucatarie incerca sa le montezi la aproximativ 60-70 de centimetri fata de blat.

5. Alege un coltar care sa fie echipat cu spatii de depozitare, astfel incat acesta sa aiba mai multe roluri si sa fie cat functional.

6. Nu evita sa iti amenajezi bucataria in stil american. Mai exact, sa optezi pentru un spatiu deschis, care sa comunice cu sufrageria. In ultima perioada tot mai multi romani au inteles ca in acest fel se pot bucura de numeroase avantaje, precum si de un aspect foarte placut si modern. Trebuie desigur sa te asiguri ca arhitectura apartamentului permite acest lucru. In plus, pentru a nu-ti mai face griji in ceea ce priveste raspandirea mirosului de mancare prin toata casa, monteaza o hota. Te va ajuta foarte mult.

7. Cuptorul cu microunde poate fi cel mai bun prieten al tau. Nu, acesta nu este nociv asa cum spun tot mai multe persoane in ultima perioada, ci daca este folosit cu cap ne poate ajuta intr-un numar foarte mare de situatii, nu doar atunci cand vrem sa reincalzim mancarea.

8. Incearca sa amplasezi aragazul intre chiuveta si frigider, astfel incat tu sa ai tot ceea ce iti trebuie la indemana, fara a mai fi nevoita sa mergi dintr-o parte in alta a bucatariei. Acestea sunt, practic, cele mai importante elemente dintr-o bucatarie, asadar e bine ca ele sa fie pozitionate cat mai aproape unele de altele.

9. Foloseste sertarele de sub cuptor pentru a depozita aici tigaile si oalele.

10. Nu supraincarca bucataria cu obiecte de mobilier si texturi multiple, care tind sa fie obositoare si sa dea senzatia de spatiu inchis si mic.

Related posts

Idei de depozitare într-o bucătărie mică

Adina Meyers

Meteorolog, despre canicula din România: „Orele cu stres termic s-au înmulțit, iar organismul uman nu poate face față.” Sfaturi practice

Adina Meyers

Cum discutam despre bani intr-o amenajare?

Adina Meyers