Amenajari Exterioare Gradinarit

STIHL a lansat și în România cea mai mică motocoasă destinată uzului casnic

Dezvoltarea masivă a sectorului rezidențial din ultimii ani, a împins producătorii de utilaje să lanseze produse adaptate noilor nevoi ale populației, mutate la casă. Este și cazul STIHL care a pus recent pe piața de la noi un utilaj special pentru proprietarii de case, care au curți mici de îngrijit.

FSA 45 este noua motocoasă cu acumulator de la STIHL destinată îngrijirii unor suprafețe de iarbă între 50 și 250 de metri pătrați, utilajul fiind dealtfel și cea mai mică motocoasă destinată uzului casnic. Cu o greutate de doar 2,3 kg, FSA 45 pare mai degrabă o unealtă dedicată pasionatelor de grădinărit. Nivelul de vibrații și zgomotul sunt la minim grație motorului silențios cu acumulator, sunetul produs fiind mai exact un fel de zumzăit, care poate fi chiar plăcut și relaxant, mai ales că acumulatorul poate lucra în sistem intensiv autonom până la 20 de minute, timp suficient pentru cosi iarba, chiar și de pe margini.

O altă caracteristică revoluționară pentru o astfel de unealtă este acumulatorul integrat, cu indicator al nivelului de încarcare, adică exact ca un telefon mobil. Tehnologiile motoarelor electrice și acumulatoarelor, dezvoltate în ultimii ani le-au permis proiectanților de astfel de utilaje să le simplifice foarte mult pe partea de utilizare, pentru ca beneficiarul final să nu-și mai bată capul cu tot felul de setări și optimizări. Motocoasa FSA 45 funcționează impecabil la capitolul putere de la momentul apăsării pe buton, până când utilizatorul termină de cosit suprafața de iarbă din curte.

Și pentru că inginerii care au proiectat-o au dorit să realizeze motocoasa perfectă destinată utilizării de tip “hobby”, i-au adaptat un cuțit tăietor PolyCut din plastic pentru iarba mai tare sau chiar buruieni. În mod uzual o motocoasă de acest nivel taie iarba doar cu un cap cositor cu fir, însă la FSA 45 firul poate fi alternat cu acest cuțit PolyCut, fără a schimba capul tăietor.

Tija motocoasei FSA 45 este extensibilă, la fel ca la un aspirator, pentru a putea fi adaptată la înălțimea utilizatorului. Însă, cel mai important este că a fost concepută și cu posibilitatea rotirii la 90 de grade, ceea ce permite o cosire pe verticală atunci când sunt întâlnite unghiuri complicate. Pentru a nu lovi sistemul tăietor de borduri, pereți sau alte obsacole, FSA 45 a fost dotată cu un etrier distanțier. 

În această gamă “hobby” cu acumulator, producătorul german a mai integrat două utilaje pentru grădini de mici dimensiuni. Este vorba despre foarfecele HSA 25 pentru toaletarea arbuștilor și foarfecele HSA 45 destinat îngrijirii gardurilor vii sau tăierii crengilor din zona casei, acesta din urmă fiind chiar în produs nou, introdus din acest an pe piața românească.

Related posts

Cativa pasi simpli in care sa iti amenajezi un birou acasa

Adina Meyers

Cele mai frumoase gradini de inspiratie internationala

Adina Meyers

Cum să ai o grădină frumoasă toamna

Adina Meyers