Cei care au o casa la tara stiu foarte bine cat de mult te ajuta sa iti revii dupa o saptamana in care ai avut foarte mult de lucru. Practic mergand in fiecare weekend la tara vom avea prilejul de a ne reincarca complet bateriile si sa ne umplem de vibratii pozitive, astfel incat sa fim pregatiti pentru o noua saptamana plina. Din pacate sunt destul de multi cei care isi abandoneaza casele, deoarece nu stiu exact cum sa le amenajeze intr-un stil atractiv pentru gusturile lor.

Nu conteaza deloc vechimea unei case, iar asta pentru ca inclusiv o casa foarte veche poate fi una cu stil si eleganta. Trebuie doar sa stii care sunt micile „artificii” la care poti apela pentru a obtine una pe placul tau si a celor care iti vor trece pragul.

Nu de putine ori o casa veche este tocmai cea care iti va oferi un avantaj atunci cand vine vorba de amenajari, atat interioare, cat si exterioare. De ce? Pentru ca majoritatea dintre noi adora la o casa de la tara amenajarea in stil rustic. Din moment ce casa este una veche plecam din start de la premisa ca podeaua si tavanul sunt din lemn masiv si au niste culori naturale. Desigur, daca acestea sunt foarte deteriorate va trebui sa le reconditionezi, deoarece in unele cazuri pot reprezenta un pericol pentru siguranta ta.

In privinta mobilierului tu poti, si e chiar recomandat, sa optezi pentru obiecte de mobilier in stil clasic, traditional. Desigur, la fel de bine poti sa optezi si pentru un design modern, insa in aceasta situatie tu va trebui sa o iei de la zero cu amenajarile si vei avea mult mai mult de lucru.

Mansarda si chiar beciul pot sa reprezinte si ele niste zone de interes pentru tine. Amenajarea unei mansarde in care sa te poti relaxa citind in liniste, departe de ceilalti membri din casa poate fi ideala. La fel si beciul, pe care il poti folosi ca spatiu de depozitare foarte practic.

Nu uita sa profiti si de spatiul exterior pe care tu il ai la dispozitie. Pana la urma acesta este punctul forte al unei case la tara, iar el este motivul pentru care iti place foarte mult aici. Daca ai o gradina si o curte e bine sa stii cum sa le amenajezi in mod corespunzator. Amplasarea unui foisor din lemn iti va oferi un spatiu in plus, unde sa petreci un timp de calitate alaturi de familia ta sau cei mai buni prieteni. Daca ai un foisor poti sa iei masa aici, aproape de natura si unde te poti bucura de aer curat.

Foloseste-te de plantele / florile preferate pentru a umple de culoare gradina ta. Poti chiar sa construiesti un colt de relaxare, unde sa amenajezi un mic iaz si sa pui un sezlong sau o masuta mica alaturi de niste scaune foarte confortabile. Aici vei putea sa iti bei cafeaua de dimineata astfel incat sa te umpli de energie.

Related posts

Blenderul – un aparat util in orice bucatarie

Adina Meyers

SIMPLEXIO, o alternativa futurista la designul de interior contemporan

Adina Meyers

Tendinţe pentru decorul de sărbători

Adina Meyers