Solutii Constructive

Cum sa introduci modelul solzilor de peste in decorul casei tale

Plin de culoare, de modele alambicate, de arabescuri si nise incadrate de arcade, stilul marocan este usor recognoscibil. Elemente ale acestui stil sunt cu usurinta adaptabile oricarui stil de amenajare. Astfel, intr-un dining decorat in stil clasic, cateva luste marocane suspendate deasupra mesei, vor conferi acel * je ne saia quoi* amenajarii. 

Solzi de peste in decorarea cu mozaic

In decorul marocan primeaza mozaicul, utilizat atat la interior cat si la exterior. Frumusetea modelelor, fascinanta asociere de culori se regasesc atat pe pereti cat si pe pardoseala. Daca vrei sa aduci un strop din frumusetea decorului marocan in casa ta, poti apela cu incredere la binecunoscutul model numit solzi de peste ( fish scales ).

Acest model se foloseste cu precadere in bai si bucatarii, sub forma faiantei si gresiei, pentru a accentua un perete sau zona de backsplash. O pardoseala acoperita cu gresie de forma solzilor de peste arata foarte bine, mai ales daca dimensiunea acestora este una medie. 

Modelul solzi de peste nu se limiteaza doar la faianta si gresie. Fronturile mobilei pot fi decorate cu acest model, suprafata acestora devenind astfel mult mai spectaculoasa. Un alt material din care se poate obtine forma solzilor de peste este tabla. Decupata, vopsita si asezata pe tavan sau un perete, devine punctul de atractie al incaperii. Din materiale textile, piele sau hartie decupate, vopsite si lipite se pot obtine obiecte decorative interesante.

Pentru interioarele moderne, modelul solzi de peste poate fi obtinut din panouri decorative acustice ( realizate din fibra de poliester, fetru ), aplicate pe pereti.

Sursa Foto: Pinterest.com

Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747666473

Related posts

Cu ce decoram fatada casei?

Adina Meyers

Vara aceasta spune ‘’da” provocărilor în construcții

Adina Meyers

Tipuri de cofraj

Adina Meyers