Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum sa alegi cea mai buna veioza pentru a da un plus de personalitate camerei tale

Cand vine vorba de decorarea locuintei noastre, precum si de oferirea unui plus de personalitate acesteia, care sa ne faca sa ne simtim ca acasa, orice accesoriu cat de mic poate sa faca diferenta. Astazi vom vorbi putin mai pe larg despre veioze si cum alegerea lor ne ajuta sa ne decoram intr-un mod armonios si placut camerele, astfel incat noi sa ne punem amprenta asupra design-ului si sa ne simtim in largul nostru.

In decorarea locuintei noastre micile detalii pot sa faca diferenta, asadar nu le ignora, crezand ca sunt nesemnificative. Stii ce poata sa faca si mai mult diferenta atunci cand vine vorba de a avea un camin calduros? Alegerea potrivita a corpurilor de iluminat. Ele nu au doar un rol functional, de a ne ajuta sa ne bucuram de lumina pe intreaga durata a zilei si noptii, dar au si un important rol estetic, asadar este important sa stim cum sa le alegem. Printre cele mai uzitate corpuri de iluminat se numara veiozele, care isi pot gasi o gramada de intrebuintari.

Pentru inceput, trebuie sa facem o distinctie clara intre veioze si lampadare, iar asta pentru ca foarte multe persoane considera ca sunt unul si acelasi lucru. Lucrurile nu stau chiar asa. Veiozele sunt create pentru a fi asezate pe diferite piese de mobilier, ca de exemplu masute sau birouri, iar asta pentru ca dimensiunile acestora sunt unele destul de compacte. De cealalata parte avem lampadarele, care sunt create special pentru a fi asezate direct pe podea, avand si dimensiunile mai mari, putand chiar sa substituie lustrele prin capabilitatea lor de a ilumina intreaga incapere. Deci in alegerea pe care o vei face vei tine, in primul rand, cont de acest lucru.

Desigur, pe langa asta, mult mai multe criterii vor trebui avute in vedere atunci cand vine vorba de alegerea unei veioze. De exemplu, va trebui sa te gandesti care va fi locul unde vei amplasa veioza, dupa care sa masori cu atentie, astfel incat sa stii sigur cat de mare trebuie sa fie aceasta, pentru a nu aparea riscul de a o darama din greseala. Daca vrei sa cumperi o veioza pentru hol, iar masuta este una destul de mica, e evident faptul ca atentia ta se va indrepta catre un model cu abajur nu foarte mare, care sa se potriveasca perfect aici.

Unul dintre rolurile pe care le are o veioza este si cel estetic, asadar e bine sa te gandesti si la stilul design-ului, fiind recomandat ca acesta sa se integreze perfect in cel al incaperii in care o vei folosi. Tot ce se afla in incapere trebuie sa fie in deplina armonie unul cu celalalt, nu-i asa? Materialele din care este confectionata veioza, precum si forma pe care o are abajurul, sunt de asemenea elemente pe care tu trebuie sa le ai in vedere, astfel incat sa fii sigur ca ai luat cea mai buna decizie posibila atunci cand vine vorba de aspect.

Pe langa aspect, functionalitatea veiozei trebuie sa fie si ea avuta in vedere. Aici te vei uita la dimensiunile sale si capabilitatea de a oferi toata lumina de care ai nevoie, in functie de locul in care o vei amplasa. Daca vrei o veioza pentru lectura este de inteles ca nu trebuie una care sa ofere foarte multa lumina, din moment ce vei sta chiar langa ea.

 

Related posts

Reamenajarea locuinţei, ponturi de la Ana Chitan. Dezbatere

Adina Meyers

Cum a fost amenajată o casă din Vâlcea după principiile feng shui

Adina Meyers

Casa confortabila, construita in mijlocul naturii

Adina Meyers