LifeStyle

Alege ciorapii compresivi de la Gloria Med, pentru a preveni şi trata varicele!

Boala varicoasă se manifestă prin dilatări ale venelor superficiale, vizibile la nivelul pielii sau sub piele, din cauza valvelor defecte ale vaselor de sânge, afectând atât femeile, cât şi bărbaţii. Potrivit unor estimări recente, dintre pacienţii care au varice, 80% sunt femei, iar 20% sunt bărbaţi. Pentru a preveni apariţia neplăcutelor varice, este foarte important să menţii circulaţia normală a sângelui la nivelul picioarelor, prin respectarea următoarelor recomandări: nu purta haine strâmte, ce pot bloca circulaţia sângelui; evită tocurile înalte, care pun presiune pe gambe; fă mişcare; ţine greutatea sub control; hidratează-te în mod corespunzător.

O soluţie la îndemână pentru prevenirea şi tratarea varicelor o reprezintă ciorapii compresivi de la Gloria Med. O întrebare foarte frecventă, pe care cu siguranţă şi tu ţi-o pui, este dacă ciorapii compresivi pot trata varicele. Răspunsul este: DA! Indiferent de tratamentul medicamentos sau chirurgical la care apelezi, singurul suport evident eficient şi pe termen lung este ciorapul compresiv. Explicaţia este foarte simplă: ciorapul cu presiune determinată şi progresivă strânge vasul varicos şi nu permite stagnarea sângelui în acesta, forţându-l către venele profunde şi de acolo mai departe în circulaţia către inimă. Astfel, se reduc durerea, senzaţia de picioare grele şi obosite, furnicăturile. Picioarele nu mai sunt umflate şi te simţi mai sprinten.

Cele mai bune metode de a preveni boala varicoasă sunt mişcarea şi un stil de viaţă sănătos. Dacă te numeri printre persoanele cu un risc crescut (stai mult în picioare sau, dimpotrivă, petreci mult timp în poziţie şezândă la birou/volan; mama sau bunica ta au dezvoltat boala varicoasă; eşti gravidă), ar trebui să porţi ciorapi compresivi în mod regulat şi să ai o viaţă mai activă. Cu cât îi porţi mai devreme, cu atât riscul apariţiei sau avansării bolii este mai mic. O insuficienţă venoasă avansată este greu de tratat şi de oprit din evoluţie.

 

Folosirea ciorapilor pentru călătorie reprezintă o metodă de încredere pentru prevenirea apariţiei embolismului, în cazul în care efectuezi călătorii lungi cu avionul sau maşina (S.C.E.= Sindromul de Clasă Economică). Poziţia prelungită în scaun şi presiunea redusă din avion pot contribui la formarea stazelor în membrele inferioare, care pot conduce, de asemenea, la tromboze. Ai nevoie de ciorapi de bună calitate, care să reziste în timp şi să-şi păstreze calităţile.

 

Ciorapii compresivi de la Gloria Med pot fi achiziţionaţi din magazinele de tehnică medicală, farmacii, dar şi on-line, din magazinul Medical Farm (www.tehnico-medical.ro). În cazul în care ai probleme cu varicele, poţi afla de la noi cele mai bune recomandări în ceea ce priveşte sănătatea picioarelor tale.

Ciorapii compresivi pot fi achiziţionaţi fără prescripţie medicală, în scop preventiv sau curativ. Pentru stabilirea stadiului de boală şi a altor măsuri medicamentoase/chirurgicale, este indicat consultul medicului specialist.

În cazul în care ai şi alte probleme de sănătate importante, consultă medicul curant.

Ciorapii compresivi de la Gloria Med îmbină necesitatea medicală cu eleganţa şi stilul.

Gloria Med este un producător italian care a început activitatea de producţie total automatizată a ciorapilor compresivi în anul 1926, devenind o marcă binecunoscută în domeniul flebologiei în 1950, obţinând certificări importante de recunoaştere a calităţii produselor (CE, ISO 9001:2008, aprobat FDA, apartenenţă la EUROCOM).

 

Detalii suplimentare

Farmacist  Corina Moldoveanu

Tel.0723595780

Email.tehnicomedical@gmail.com

 

Related posts

Sustine proiectul romanesc in etapa „Alegerea Publicului” din cadrul Electrolux Design Lab

Adina Meyers

Nu lasa timpul sa iti stea in cale: alege livrare flori!

Adina Meyers

LEM’S a deschis la Bucuresti cel mai mare magazin al retelei

Adina Meyers