Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Ai caine sau pisica? Afla care sunt materialele cele mai potrivite pentru canapea!

A avea un animal de companie, sau mai multe, vine la pachet cu avantaje si dezavantaje. Iubitorii de animale vor gasi solutii pentru a minimiza lista dezavantajelor astfel incat sa se bucure de un trai linistit alaturi de prietenii lor necuvantatori. 

Daca ai un caine sau o pisica, inseamna ca nu iti este necunoscuta problema parului lasat de acestia, a zgarieturilor provocate cu gherutele, a urmelor lasate pe suprafata materialelor textile prezente pe piese de mobilier cum ar fi canapeaua, scaunele tapitate sau fotoliile. Pentru a avea un control asupra acestei situatii este recomandat sa alegi un anumit gen de material pentru mobilierul tapitat. Mai exact, pentru canapea si fotolii, care datorita prezentei in living vor fi si cele mai folosite de intreaga familie, prin urmare si de catre animalele de companie, se recomanda pielea sau microfibrele ( realizate din poliester 100% ).

O canapea de piele este usor de intretinut, se sterge cu usurinta, nu se comporta ca un magnet fata de parul animalului tau de companie, si daca totusi cade prada zgarieturilor, acestea vor avea un efect care ii vor spori naturaletea.

Din moment ce pielea nu este o varianta din punct de vedere financiar sau estetic pentru toata lumea, esti liber sa alegi o canapea imbracata intr-o tesatura din microfibre. Acest material este usor de curatat si intretinut, nu retine praful si acarienii ( ceea ce il face potrivit pentru persoanele cu diverse alergii), este disponibil intr-o varietate mare de culori si foarte important, la fel ca si pielea, nu atrage parul animalului de companie. Daca are loc un accident, o carpa umeda, putin sapun si apa vor rezolva problema.

In cazul in care cainele sau pisica apar in casa ta la un timp dupa ce ai decorat, nu trebuie sa alergi la magazin pentru a-ti schimba canapeaua! Este suficient sa o acoperi cu un pled si astfel problema ta dispare. Dealtfel, o canapea a carui  material este imprimat cu diverse modele colorate, poate reprezenta o optiune care sa camufleze urmele petelor lasate de animalul de companie. 

Daca pielea si microfibrele sunt varianta ideala pentru cei care au caini sau pisici, atunci trebuie sa stii ca sunt cateva materiale pe care trebuie sa le eviti in interiorul casei tale, deoarece acestea nu se comporta deloc bine in prezenta animalelor de companie: catifeaua, lana, matasea, tweed-ul, inul si orice material a carui suprafata nu este neteda.

 Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747666473.

Related posts

Amenajările interioare la început de an, o dezbatere cu designerul Irina Constantin

Adina Meyers

Amenajare exclusivista pentru un apartament exclusivist

Adina Meyers

Casa inspirata din arhitectura lumii

Adina Meyers