Este adevarat ca peretii colorati nu sunt prima varianta pentru oricine. Majoritatea prefera culorile neutre, discrete sau chiar albul atunci cand vine vorba de acoperirea peretilor. Cand aduc in discutie peretii colorati nu ma refer neaparat ca trebuie sa aplicati culoare pe toti peretii unei incaperi, fiind suficienta si tratarea unui singur perete respectand aceasta regula.

Primul motiv in alegerea peretilor colorati este legat de punctul de interes care se creeaza intr-o incapere, apleland la acest truc. Mai exact, prin simpla zugravire, acoperire cu tapet, panouri de lemn sau decorative, material textil a unui singur perete in fata caruia se pozitioneaza canapeaua, patul din dormitor, masa din dining sau unul din obiectele sanitare prezente in baie, se obtine un efect deosebit cu un strop de culoare. Merita incercat!

Al doilea motiv pentru care ar trebui sa spunem DA peretilor colorati se raporteaza la nota dramatica pe care o primeste amenajarea. Cu cat nuanta culorii alese este mai intensa, cu atat creste dramatismul amenajarii. Daca alegeti intr-o astfel de incapere mobilier, textile si obiecte decorative in culori deschise contrastul obtinut va fi unul puternic. In cazul in care preferati ca piesele folosite in decor sa contrasteze cu culoarea peretilor, veti aduce un plus de dinamism amenajarii prin infuzia de culori alese.

Modul in care culorile ne influenteaza starea, reprezinta cel de-al treilea motiv pentru care ar trebui sa alegi varianta peretilor colorati in casa ta. Un exemplu ar fi utilizarea culorii albastre in dormitor, deoarece aceasta culoare asigura un somn linistit. In cazul in care doresti o bucatarie albastra sau cu accente de albastru, ar fi bine sa stii ca aceasta culoare suprima pofta de mancare, la polul opus clasandu-se culoarea rosie, care sporeste apetitul.

Daca esti o persoana care iubeste culorile, fa-le loc in ce doze doresti tu, in casa si in viata ta!

Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747666473

Related posts

In spatele perdelei

Adina Meyers

Oglinda poate transforma radical o incapere

Adina Meyers

Tu stii cat de util este un aspirator cu apa ieftin?

Adina Meyers