Demolari de nave pe scara mare

18 august 2011 , 10021 afisari

Mammoet Salvage incepe lucrul pe un santier de demolari atipic, unde se vor dezmembra 70 de nave care ocupa spatiul celui mai mare cimitir de nave din lume. In jur de 300 de vase au fost abandonate in zona Nouadhibou Bay din Mauritania, Africa, reprezentand un pericol pentru mediul inconjurator, deoarece contin substante periculoase, printre care si reziduuri de ulei, azbest si materiale izolante.   

a parte dintr-un proiect in valoare de 28.8 milioane de euro, finantat de catre Uniunea Europeana pentru a curata canalele navigabile, Mommoet va dezmembra si va indeparta pana la 70 de vase, cu dimensiuni cuprinse intre 200 si 1.200 de tone. Lucrul pe santier a inceput deja si se preconizeaza ca va dura 22 de luni.

Pentru a duce la bun sfarsit proiectul a fost nevoie sa se livreze trei echipamente de demolari – excavatoarele Hitachi ZX870-3, care au fost special modificate pentru aceasta locatie de catre dealer-ul oficial olandez al companiei, Hitachi Construction Machinery (Europe) NV Domestic. Aceste excavatoare vor fi amplasate pe un ponton, deoarece vasele sunt ancorate in larg. De pe ponton vor taia in bucati mai mici navele putrezite. Cele trei echipamente au fost special modificate de dealer in doar trei saptamani, astfel incat sa aiba atasata o unealta puternica de taiere. Bratele lor au fost extinse cu 1.5 m, o contragreutate aditionala de 5 tone a fost amplasata pentru a se asigura ridicarea pieselor mari de metal, iar senilele au fost montate astfel incat sa poata fi utilizate pe ponton.

Performanta, Siguranta si Confort in Demolari

Excavatoarele din gama Hitachi Zaxis lucreaza rapid si eficient, fiind extrem de prietenoase in operare. Excavatoarele medii Hitachi sunt cele mai populare din gama larga de echipamente a producatorului. Aceasta subliniaza adaptabilitatea lor in diverse ramuri industriale.

Modelele standard ca ZX210LC-3 sunt o alegere comuna pentru lucrari de pamant si lucrari generale de constructii; modelele mai mari, din care face parte si ZX350LC-3, sunt potrivite pentru aplicatii mai grele, precum exploatari miniere si de cariera. Suplimentar, excavatoarele medii Hitachi sunt echipamentele de baza pentru cateva alte aplicatii: demolari, manipulare materiale si dragari. Gama medie de excavatoare Hitachi include si o varietate de modele cu raza de intoarcere foarte scurta. Cu o raza de rotatie minima, acestea sunt usor de operat in spatii stramte, precum santierele inguste de constructii de drumuri.

De la modelul ZX70LC-3 de 7 tone la ZX470LCH-3 de 48 de tone, excavatoarele medii de la Hitachi se bucura de aceleasi caracteristici: motoare puternice, dar economice si sistemul de comunicatii prin satelit in pachetul standard. Aceasta facilitate permite proprietarilor de Hitachi din intreaga lume sa-si managerieze flota de echipamente online, via E-Service Owner’s Site.

Fiecare din excavatoarele medii Hitachi asigura un nivel ridicat de confort pentru operatori. Cabina spatioasa si proiectata ergonomic ofera un mediu de lucru placut si le permite operatorilor sa lucreze continuu, pentru multe ore, in cele mai solicitante locatii.  

Inca de la introducerea lor pe piata europeana, excavatoarele medii de la Hitachi s-au dovedit fiabile, versatile si productive, chiar si in cele mai grele conditii de lucru. Tehnologia avansata incorporata in designul lor i-a dat producatorului Hitachi reputatia de unul dintre liderii mondiali in productia de excavatoare.

Specificatii tehnice: 

Putere motor: 349 CP, 260 kW
Greutate operationala: 65.530 kg
Capacitate cupa: 1.9-2.65 m3
Inaltimea maxima de lucru: 27.000 mm
Adancimea de sapare: 5.790-7.770 mm

Puternic, Productiv, Precis

Modelul ZX470LCH-3 de la Hitachi este o masina de demolat versatila, modificata din fabrica. Noul sistem multi-brat ofera flexibilitate completa cu brate standard, in doua piese si cu accesabilitate ridicata. Se obtine astfel beneficiul costurilor scazute de operare si al diminuarii timpilor morti. Excavatoarele Zaxis ajuta la reducerea costului de proprietate si pastreaza niveluri ridicate de productivitate.

Excavatorul ZX470LCH-3 a fost dotat cu un nou motor nepoluant, in conformitate cu regulamentele referitoare la emisii, care creste puterea livrata cu 4% fata de modelul conventional, asigurand 349 CP, si reduce consumul de combustibil. Aceasta reducere se obtine gratie sistemului de injectie common-rail cu comanda electronica, ce antreneaza o pompa de combustibil integrata la o presiune ridicata pentru distribuirea combustibilului la fiecare injector al cilindrilor printr-o rampa comuna, permitand o combustie optima ce genereaza o putere enorma, reducand nivelul emisiei de particule diesel si consumul de combustibil.

Sistemul de recirculare si racire a gazelor de esapament (EGR) amesteca partial gazele de esapament cu aer de admisie pentru a scadea temperatura de combustie si a reduce oxizii de azot si consumul de combustibil. In plus, racitorul EGR raceste gazele de esapament in vederea cresterii concentratiei de aer pentru o combustie completa, reducand nivelul de emisie de particule diesel.

Sistemul imbunatatit de recirculare pentru brat permite operatorului un control crescut. In functionarea combinata de coborare a bratului si balansierului, viteza balansierului creste fata de modelul conventional. Uleiul sub presiune de la baza cilindrului bratului (si nu de la pompa, ca in cazul echipamentelor conventionale) este transmis la tija cilindrului bratului pentru a cobori bratul, fiind ajutat de greutatea bratului. Noul sistem permite si o functionare combinata eficienta pentru rotirea si coborarea bratului. Combinatia dintre motorul cu putere crescuta si sistemul hidraulic imbunatatit ofera capacitati mai mari de ridicare, timpi de ciclu mai rapizi si o crestere a productivitatii. 

CONTACT: Powertek Company SRL
www.powertek-company.ro
Tel:+40.21.224.50.02-05


Loading...

Comentarii

Newsletter