Kaeser vine la Bauma cu un gigant al aerului comprimat

04 iunie 2013 , 1971 afisari

M 500-2 este un compresor cu surub cu camera de compresie uscata, cu motor diesel, folosit in aplicatii industriale. “Inima” acestui compresor de 50 m³ o reprezinta un bloc de compresie cu surub, in doua trepte. Rotoarele sablate si fosfatate sunt acoperite cu un strat de protectie inovator, rezistent la temperaturi de pana la 300 ˚C.

Compresorul este actionat de un motor diesel Caterpillar C18, cu nivel scazut de emisii poluante, de 447,7 kW (609 hp), pentru o functionare fiabila si silentioasa. Motorul este dotat cu filtru de particule, astfel ca intregul sistem este compatibil cu standardul Stage IIIB. “Va fi perfect pentru companiile de inchiriere de echipamente, deoarece combina avantajele unui compresor cu surub cu camera de compresie uscata cu cele ale unui echipament portabil. Cu alte cuvinte, poate oferi o calitate superioara a aerului comprimat pentru orice aplicatie, ramanand insa utilaj un portabil”, a declarat Thomas Kaeser, directorul executiv al Kaeser.

Controlerul Sigma Control Mobil al compresorului asigura o functionare fiabila, eficienta energetic, in vreme ce racitorul final cu separator centrifugal asigura furnizarea unui aer comprimat uscat potrivit pentru aplicatiile in care este utilizat. Echipat in varianta standard cu camera de scantei si o supapa de oprire a motorului, pentru situatiile in care este utilizat in instalattiile din rafinarii, compresorul este montat pe un sasiu dotat cu frana de stationare, putand fi pozitionat oriunde, rapid si in conditii de siguranta. De asemenea, dispune si de ochiuri de ridicare si de buzunare, pentru manevrarea cu motostivuitor.

Volumul mare al rezervorului de combustibil permite functionarea continua a echipamentului de-a lungul a doua schimburi de lucru, fara a necesita realimentarea. Desi uriasul M500-2 cantareste aproximativ 12 tone, poate fi pozitionat oriunde este nevoie de aer comprimat. Este util in special in mediul industrial, atunci cand este nevoie de aer comprimat care sa-l inlocuiasca pe cel furnizat de instalatiile de baza. De asemenea, o posibila aplicatie o reprezinta constructia de tuneluri, acolo unde M500-2 poate constitui o sursa fiabila de aer comprimat pentru marile masini de forat.

Printre altele, compresorul are integrat si sistemul Mobilair fleet management, care notifica automat service-ul Kaerser in eventualitatea aparitiei unei probleme.

 

Loading...

Comentarii