Indiferent de dimensiune, poti avea o gradina frumoasa daca aplici cateva trucuri de amenajare.

Trepte

Daca terenul e in panta poti include cateva trepte in designul gradinii. Sugestia noastra este sa folosesti piatra pentru un aspect natural.

Arcade

Ne gandim la portile acelea cu arcada pe care se impletesc tufe de trandafiri cataratori. Sunt frumoase, dau un aer romantic gradinii si nu sunt deloc dificil de realizat.

Obiecte reciclate

Sunt multe feluri in care poti recicla obiecte pentru designul gradinii. De pilda poti folosi un scaun vechi pe post de ghiveci. Trebuie doar sa-i scoti fundul ca sa faci loc pentru pamant si plante.

Pata de culoare

Creeaza un punct de atractie in gradina! Pentru a-l realiza, vopseste obiectele reciclate (un scaun, o roaba, un car) in culori vii si adauga plante in contrast!

Design pe verticala

Daca ai o gradina de dimensiuni reduse, poti economisi spatiu creand un design pe verticala. Folosesti paleti vechi pentru a crea o gradina verticala. Gasesti inspiratie in galeria foto!

Terasa

Paletii pot fi folositi si pentru a crea o terasa, o zona de sedere in care sa pui un balansoar sau o masa cu scaune daca spatiul iti permite.

Cararea

Foloseste scanduri de lemn pentru a crea o carare. Sunt multe materiale din care se poate realiza cararea, insa lemnul are un aspect rustic si contrasteaza frumos cu restul materialelor, de pilda cu piatra.

Pietre

Cele mai bune decoratiuni pentru gradina se gasesc in natura. Foloseste pietre pentru a delimita rondurile cu flori. De asemenea, cateva pietre mai mari pot crea un ansamblu sculptural de efect.

Ascunzisuri

Creeaza un ascunzis pentru copii! Adica un loc de joaca ferit de ochii adultilor, dar estetic si sigur. Preferatul nostru este un cort realizat din lemne si plante.

Lumina

Nu lasa gradina sa dispara in intuneric pe timpul noptii. O poti face sa arate magic cu putina lumina. In galeria foto vei descoperi ghivecele fosforescente, insa sunt multe alte feluri in care poti aduce un strop de lumina in gradina. Lasa-ti imaginatia sa zboare!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

De ce sa faci hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti

Adina Meyers

Cum pregatim gradina casei pentru anotimpul rece

Adina Meyers

Cum alegi cel mai bun scaun de birou, pentru sanatatea spatelui tau

Adina Meyers