Home

Cum folosim tapetul în amenajările interioare

Tapetul ne ajută să completăm amenajările, să aducem accente de culoare, dar și să corectăm sau să ajustăm anumite aspecte ce țin de spațialitate.

Modelele variază și evoluează, se simplifică sau se complică în funcție de curentele artistice și de stilurile decorative care își spun cuvântul în anumite perioade, dar tapetul însoțește amenajările interioare îndeaproape pe parcursul secolelor, datorită funcționalităţii şi aspectului estetic, oferind un teren propice pentru îmbinarea artei cu decorațiunile într-o manieră ce devine din ce în ce mai accesibilă publicului larg.

Dormitor

Aici, tapetul poate fi utilizat pentru a marca peretele pe care este poziționat patul. El creează un fond decorativ omogen pentru mobilierul poziționat pe acest perete, având rolul de a-l completa sau de a-l scoate în evidență, după caz.

În cazul în care apelăm la tapet în dormitor, este recomandat să coordonăm modelul și cromatica acestuia cu textilele aflate în încăpere. Altfel spus, acest finisaj trebuie să fie în armonie cu draperiile și cuverturile. În acest sens, putem merge pe colecții complementare sau pur și simplu putem miza pe o cromatică asociată, care să păstreze uniformitatea și simetria în amenajare.

Camera de zi şi sufrageria (living/dining)

În ceea ce privește camera de zi, putem utiliza tapetul pentru a îmbrăca pereții de interes, (de exemplu, pe cel din spatele televizorului) sau pentru a puncta anumite zone, aşa cum este cea de luat masa.

Şi în acest caz este valabilă recomandarea de a asorta cromatic și stilistic modelul ales cu textilele din încăpere, pentru a obţine un ambient plăcut.

Bucătăria şi baia

În momentul actual putem aplica tapet și în baie sau în bucătărie. Datorită progresului tehnologic, ne stau la dispoziţie modele care se pretează în spaţiile cu umiditate ridicată, aşa cum sunt băile. Pentru bucătării, o variantă interesantă o reprezintă tapetul dublat de sticlă securizată. De altfel, acesta este o alternativă foarte bună la clasica faianță folosită între blatul de lucru și corpurile suspendate.

Text: Arh. Alina Turdean

tel.: 0727.32.42.68

scrie@alinaturdean.ro

www.alinaturdean.ro

www.behance.net/AlinaTurdean

www.facebook.com/pages/Alina-Turdean

Sursa foto:

www.shutterstock.com

https://pixabay.com/

www.pinterest.com

Related posts

Cum sa reciclezi sticlele din casă într-un mod inedit

Adina Meyers

Pereții despărțitori din gips carton: avantaje

Adina Meyers

Cum poți transforma un ghiveci de flori într-un suport de prosoape

Adina Meyers