Sugestii de amenajare pentru intreaga locuinta

08 martie 2011 , 2658 afisari

In bucatarie, am ales sa zidesc usa si sa sparg peretele dinspre living, pentru a largi spatiul si a depozita frigiderul in interiorul bucatariei, care inainte era pe holul de la intrare. Bucataria are 5 mp, si are faianta de culoare caramiziu deschis in ape, spre crem. Va rog daca imi puteti da un sfat in privinta alegerii culorilor pentru mobila de bucatarie, intrucat marturisesc ca nu ma pot decide...

Va rog sa-mi dati si cateva sugestii in legatura cu alegerea mobilierului (model si culoare, daca sunt recomandate cele pe alb alese de mine), a covoarelor, corpurilor de iluminat, a perdelelor si eventual a unor alte accesorii pentru intreaga locuinta.
Ca punct de plecare, mentionez ca in living am deja canapeauna. Va multumesc"

25457-thumb-392-x-412-20339-dana-2.jpgDesignerul Daniela Stefan raspunde:

In bucatarie, as pune un mobilier de culoarea gresiei (acel crem de pe jos), iar blatul de bucatarie l-as propune ceva mai inchis decat caramiziul-maroniu al faiantei.

Apartamentul are doar 2 camere si va sfatuiesc sa ii redati un stil, prin alegerea tipului de mobilier. Eu zic ca cel mai indicat ar fi ca mobilierul din sufragerie si cel din dormitor sa aibe aceeasi culoare ca si mobilierul din bucatarie si sa va hotarati daca merge sa fie clasic sau modern, deoarece in poze am observat ca ati ales si una si alta, ceea ce nu favorizeaza o unitate. Cred ca cel mai indicat ar fi sa alegeti un mobilier contemporan cu diverse depozitari si multifunctionalitati (cum ati spus, o canapea care se desface si devine pat). Sa alegeti o canapea cat mai rezistenta la deschideri si inchideri.

Covoarele puneti-le de o culoare ceva mai inchisa decat parchetul, un bej mai inchis, poate gasiti si covoare cu un model asemanator canapelei sau cu cateva pete kaki. In sufragerie recomand un covor moale mitos. Alegeti pentru perdele un crem deschis si draperiile kaki (daca alegeti un mobilier lucios, alegeti si draperiile confectionate dintr-un material lucios), corpurile de iluminat de culoarea blatului din bucatarie si niste accesorii decorative colorate, pentru a le asorta modelului de canapea. 

Toate cele bune si mult succes

 


Comentarii

Newsletter