Culoarea potrivita pentru un living modern

27 septembrie 2010 , 5459 afisari

20943-codrin-copy-copy3.jpg

 

 

Designerul Codrin Mircea raspunde:

 

 

Exista mai multe posibilitati in cazul alegerii culorii varului pentru spatiul dumneavoastra.
 
Daca doriti sa creati un ambient cu o tenta linistita, primitoare si calduroasa puteti folosi culori din gama bejurilor sau maronului. Se pot folosi combinatii de maron pe un perete (de exemplu pe peretele pe care e canapeaua sau pe peretele unde e mobilierul ciocolatiu daca nu se doreste punerea lui in evidenta) care sa ramana de contrast si bej pentru ceilalti pereti.
 
De asemenea se poate varui doar un peret, de obicei cel frontal opus peretelui cu usa, cu o nuanta din gama de  bejuri deschis, dar se pot folosi si culori putin mai puternice cum ar fi rosu (nuanta din canapea) sau un caramiziu.
 
Pata de culoare cea mai evidenta va ramane culoarea canapelei, acest fapt impunand ca celelalte culori sa fie mai pastelate.
 
Si gama griurilor calde (griuri ce au in componenta lor culori precum ar fi bejul, galben, rosu, ornage) sau chiar putin reci (in componenta carora se regasesc nuante de verde, albastru) ar fi indicat, in cazul de fata, eventual cu o mica diferenta de intensitate pentru obtinerea unui contrast discret si placut.
 
O ultima varianta pe care o recomand, pentru un ambient cu tenta minimalista, ar fi cea a varuirii unui singur perete in orice culoare din cele recomandate mai sus, restul peretilor ramand albi sau o nuanta foarte apropiata de alb.
 
Deoarece manerele canapelei sunt albe sugestia de mai sus este mai adecvata, in acest mod evitandu-se introducerea prea multor culori intr-un singur spatiu. Pe langa culorile pe care mi le-ati mentionat, vor mai aparea si cele ale draperiilor, perdelelor si al covorului.
 
Spor la amenajare !

Codrin Mircea: interior designer
Web: www.codrinmircea.com
e-mail: [email protected]

Comentarii

Newsletter