Combinatie reusita de culori

14 ianuarie 2011 , 4405 afisari

Locuiesc la casa (casa noua), dar nu sunt pe deplin multumita de alegerea culorilor si de aceea as dori sa va cer sfatul: in living (caci acolo e problema) peretii sunt galbeni deschis, o nuanta frumoasa, placuta, canapele sunt din piele naturala maron inchis, doua la fel, parchetul este din lemn de cires, mobila este maron destul de inchis, din lemn, nu din pal, covorul din dreptul canapelelor este in nuante de mov, lila, grena, bej, maron inchis, alb, dar predominant mov, iar perdelele sunt mov inchis, foarte transparente, la lumina zilei aproape ca nu se vede culoarea, cu ciucuri colorati (verde, oranj, mov, albastru, maron, roz, lila...). Nemultumirea mea este combinatia dintre culoarea perdelelor (care imi plac foarte mult) si culoarea peretilor... Ce sa schimba sa arate mai sic, sa vopesec peretii in alb sau chiar gri natural, sau sa schimb perdelele, sa iau unele albe cu draperii cu motive geometrice, colorate? sau as putea la aceasta combinatie existenta sa iau niste draperii colorate in nuante de mov, grena, bej, verde? Va multumesc foarte mult si sunt nerabdatoare sa aflu parerea dvs.

23809-22321-codrin-copy-copy3.jpg

 Designerul Codrin Mircea raspunde:

 

Ca sa incepem intr-o nota pozitiva, vreau sa va spun ca aveti o amenajare reusita, iar schimbarea culorii varului nu e o ecuatie asa de complicata cum ar parea.

Asadar, daca doriti un ambient mai modern, eu as opta pentru urmatoarele asocieri:

- una din ele ar fi alegerea unei culori mai contrastante, nuanta mai inchisa a culorii din perdea. Culoarea inchisa va scoate in evidenta mobilierul si perdeaua,. In ceea ce priveste covororul, recomand un mov inchis, grena inchis.

- o alta ar fi  folosirea acestei nuante inchise, doar pentru un perete, de preferat cel pe care este mobilierul principal, iar restul peretilor in var alb, sau pentru un contrast mai discret, intr-un var gri.

- cea de a treia posibilitate ar fi alegerea unui ton pamantiu, de maron, brun, bej inchis, sau caramiziu deschis, prin  folosirea unor culori de acest gen obtinandu-se  o incapere ce denota intimitate si caldura.

Nu e preferabila solutia de a folosi pentru toti peretii  culoarea gri pentru ca ea nu se regaseste in celelalte elemente ale camerei, in plus va crea un ambient rece.

Sper ca sugestiile mele sa fie utile si sa imbunatateasca spatiul in care vreti sa va simtiti cel putin comfortabil.

Codrin Mircea: interior designer
web: www.codrinmircea.com
e-mail: [email protected]

Loading...

Comentarii

Newsletter