O casă cu vedere montană

03 noiembrie 2016 , 1036 afisari

Şcheii Braşovului, una dintre cele mai pitoreşti zone ale oraşului, cu străduţe înguste şi case mici, presărate pe deal, ascunde proprietăţi cu adevărat interesante, atât din punct de vedere arhitectural, cât şi al atmosferei şi amenajării interioare.

Citește si: O vila moderna, P+1, care asigura suficienta intimitate

Proprietatea face parte dintr-un duplex realizat în oglindă de către doi fraţi, fiecăruia dintre ei revenindu-i câte o parte. Originari din Braşov, cei doi iubesc această zonă veche a oraşului, cu aspect rural, situată foarte aproape de centru, la cinci minute distanţă de Piaţa Sfatului şi de principalele obiective culturale şi turistice. Drept urmare, atunci când au început căutările pentru un teren pe care voiau să-şi ridice locuinţa, zona Şchei s-a aflat în fruntea listei de preferinţe.

Găsirea unui lot în această parte a Braşovului nu a fost deloc uşoară, parcelele fiind destul de mici, în pantă, cu forme asimetrice şi construcţii pe ele – acesta este, de altfel, nucleul în jurul căruia s-a dezvoltat mai târziu oraşul.

Un astfel de teren au achiziţionat într-un final şi gazdele noastre – cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, în pantă, cu o casă bătrânească aflată pe el. Amplasamentul pe deal, la înălţime, cu o frumoasă perspectivă asupra dealurilor şi crestelor din împrejurimi, a compensat însă orice inconvenient.

Citește si: 5 case noi si una veche, cu acoperis din paie

După achiziţionarea proprietăţii, cei doi fraţi au demolat vechea locuinţă şi au început să  o construiască pe cea nouă. Demersul a fost unul destul de dificil, dacă ţinem cont de faptul că accesul pe teren se face pe nişte străduţe înguste, înclinaţia terenului este destul de accentuată, iar în partea din spate a parcelei fundaţia a trebuit săpată în stâncă.

Proiectul casei a fost realizat de un arhitect din Braşov, aspectul imobilului vorbind despre pasiunea proprietarilor pentru munte şi natură.

Mai multe poze şi detalii găsiţi în Casa Mea noiembrie 2016.

Citește si: O casa cu 4 dormitoare care pare surprinzator de mica
Loading...

Comentarii

Newsletter