15 exterioare in stil scandinav

17 februarie 2016 , 2355 afisari

Specific tarilor nordice, stilul scandinav a fost adoptat de multe alte tari, fiind o optiune atractiva pentru persoanele care indragesc spatiile aerisite, lumina naturala, designul epurat si simplitatea formelor.

Citește si: 10 modele de foisoare pe care ti le-ai dori in gradina

Trasaturile acestui stil se regasesc si la arhitectura exterioara a caselor. Prin urmare, locuintele construite in stil nordic se disting prin cateva elemente specifice: arhitectura simpla si eleganta, cu linii bine definite, alb si culori deschise, un numar mare de ferestre.

Vazute de la exterior, iti poti da seama de ce interioarele scandinave sunt atat de luminoase. Ferestrele sunt plasate strategic pentru a capta cat mai mult lumina naturala.

Minimalismul joaca un rol-cheie in proiectarea exteriorului casei scandinave. Astfel, casele se disting prin volume simple, forme geometrice diverse, detalii decorative mai putin elaborate.

Citește si: 20 de pergole fascinante

Daca te regasesti in stilul scandinav si iti doresti o casa de acest tip, iti poate fi utila colectia de imagini de mai jos. Pentru inspiratie si o casa de vis!

Citește si: Dom bioclimatic construit din argila

Citește si: Casa fermecatoare a artistei Andrea Malfin

Sursa foto: www.architectureartdesigns.com

 

 

Comentarii

Newsletter