Un semineu surprinzator intr-o casa de vacanta finlandeza

03 aprilie 2014 , 13785 afisari

Villa Mecklin este ascunsa in arhipelagul finlandez, printre stanci si o fasie ingusta de vegetatie inalta. Desi o zona accidentata nu parea locul ideal pentru o constructie, cei de la Huttunen Lipasti Pakkanen Architects au creat o casa de vacanta care pare a fi o platforma pentru belvedere cu o locuinta atasata. Casa, in sine, trece pe locul doi, integrandu-se perfect in mediul natural.

Din acest motiv, zona de zi se extinde pe terasa printr-o gaselnita cel putin interesanta: semineul se afla afara, permitandu-le locuitorilor sa stea mai multa vreme in natura, sub cerul liber. Nu-l vedeti? Asta pentru ca semineul este foarte abil ascuns in structura terasei, fiind accesibil printr-o trapa discreta in pardoseala. In felul acesta, in jurul semineului s-a generat un spatiu ingropat unde poti intra cu picioarele, acestea fiind incalzite mult mai bine intr-un spatiu protejat.

In rest, vorbim despre o casa tipic scandinava, cu structura din lemn, mobilier si finisaje din lemn cu nuante de miere, care incalzesc vizual spatiul, si suprafete albe care reflecta lumina. Se pare ca simplitatea, confortul si comunicarea cu mediul natural sunt principiile de baza ale unei astfel de arhitecturi.

In plus, pentru momentele in care proprietarii decid sa vina cu prietenii, in apropierea casei exista o camera de oaspeti independenta, incalzita de o soba, pentru a oferi intimitate atat familiei, cat si vizitatorilor.

Ce ne place la aceasta casa de vacanta? Simplu: modul in care se integreaza in mediul stancos al coastei finlandeze, accentul pus pe observarea panoramelor si timpul de calitate petrecut afara si, mai presus de toate, felul in care raspunde nevoilor unor generatii si stiluri de viata diferite.

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter