Top 10 cele mai înguste case din lume

13 decembrie 2016 , 923 afisari

Fără îndoială, te-ai întrebat de multe ori cum se poate trăi în locuințe foarte mici. Pentru multe persoane este o provocare să locuiască nu doar în case mici, ci și în spații foarte înguste. În rândurile următoare îți prezentăm 10 dintre cele mai înguste case din lume.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Promenade, Shiga, Japonia

Construită de firma Kimura Architects, casa cu două etaje măsoară mai puțin de 2,7 metri în lățime. Se remarcă și datorită pereților verzi de la etajul al doilea, care contrastează cu nuanțele neutre predominante.

Spite, Alexandria, Virginia

John Hollensbury, proprietarul unei case din apropiere, a construit această locuință cu două etaje, care măsoară doar 2 metri în lățime, în anul 1830.  

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Keret, Varsovia, Polonia

Arhitectul polonez Jakub Szczesny a construit această casă considerată obiect de artă deoarece este prea îngustă pentru a putea fi locuită. Situată între două clădiri, construcția este folosită ca locuință temporară de diverși artiști.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

75½ Bedford Street, New York

Una dintre cele mai înguste case din New York a găzduit figuri celebre de-al lungul vremii, între care Cary Grant, Edna St. Vincent Millay, John Barrymore și Margaret Mead. Construită în 1873, casa măsoară doar 2,8 metri în lățime.

Gap, Londra

Situată în West London, casa de 2,4 metri lățime are patru etaje și a fost construită de Pitman Tozer Architects pentru unul dintre directorii acestei firme, care dorea să locuiască acolo cu familia sa.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

44 Hull Street, Boston

Casa de 3,1 metri lățime din North End ar fi fost construită în secolul al 19-lea de un soldat, care, întors de pe front, constatase că fratele său își construise o proprietate pe aproape tot pământul pe care cei doi îl moșteniseră în mod egal de la tatăl lor. Ca răzbunare, soldatul a ridicat structura pentru ca fratele său să nu se poată bucura nici de lumină în casă, nici de priveliștea din jur.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

Kleine Trippenhuis, Amsterdam

Casa de 2,4 metri lățime datează din anul 1696 și este situată lângă conacul Trippenhuis, fosta reședință a familiei Trip, care acum găzduiește Royal Netherlands Academy of Arts and Science.

Estrecha, Old San Juan, Puerto Rico

Casa cu două etaje se află în cartierul colorat Old San Juan, la adresa 101 Calle Tetuan, și măsoară doar 1,5 metri în lățime.

Citește si: Culori neutre si accente fresh intr-un decor modern

Quay, Wales

Recunoscută de Guinness Book of World Records ca fiind cea mai îngustă casă din Marea Britanie,

Quay măsoară doar 1,8 metri în lățime și are puțin peste 3 metri în înălțime.

Citește si: Cămin cozy, cu piese rare, dintr-o şură bănăţeană

Skinny House, Mamaroneck, New York

Această casă de 3 metri lățime, listata printre clădirile istorice americane, a fost construită în 1932 de Nathan T. Seely, unul dintre primii arhitecți afro-americani din New York.

Citește si: Un apartament în care toate camerele sunt amenajate în stiluri diferite

Sursa foto: www.architecturaldigest.com

Loading...

Comentarii

Newsletter