O vila moderna, P+1, care asigura suficienta intimitate

08 mai 2017 , 1695 afisari

Principala cerinta din partea beneficiarilor catre arhitecti a fost incercarea de a gandi o locuinta care sa asigure suficienta intimitate, fara a da impresia unei fortarete. Rezultatul este o casa cu linii simple, contemporane, dar cu o atitudine clasica – o locuinta care ar fi placul mai multor generatii.  

Citește si: Locuinta eleganta in regim P+M, de 139 mp

Accent pe intimitate

Pentru a asigura intimitatea ceruta de beneficiari, arhitectii au luat anumite decizii care au determinat forma casei, dar si pozitia acesteia pe terenul pus la dispozitie. In cadrul cartierului cu terenuri de dimensiuni similare, majoritatea locuintelor au fost plasate in zona din fata a terenului, in apropierea strazii, lasand intimitate curtii din spate, in detrimentul locuintei. Arhitectii au decis sa abordeze o pozitie contrara, plasand casa in spatele terenului si profitand, astfel, de faptul ca nu exista locuinte construite in imediata vecinatate, pe terenurile adiacente.

Citește si: 5 case invizibile care te vor face sa zambesti!

Curtea principala ramane in fata casei, spre strada. Aici, intimitatea a fost asigurata prin modul de tratare a limitei dinspre zona strazii care consta intr-un gard cu inaltime mai mare si un garaj care asigura o suprafata consatruita, opaca chiar la intrarea pe teren. Pe laterale, limitele fata de proprietatile vecine sunt asigurate prin garduri pline din gabioane umplute cu granit. Pentru a reduce din senzatia de masivitate, acest pereti vor fi acoperiti partial de o vegetatie planificata, de inaltime medie.

O casa pe placul mai multor generatii

Consideram ca aceasta vila are potentialul de a fi pe placul mai multor generatii, cu gusturi diferite in materie de arhitectura. Liniile simple, contemporane, nu fac parte dintr-o estetica de nisa. Exteriorul cu tencuiala alba este „indulcit” de suprafete de lemn inchis la culoare, aducand contrast, dar contribuind si la o atmosfera calda, prietenoasa.

Citește si: Nu ești decis în privința culorilor? Alege o amenajare în alb și negru

Interiorul preia din elementele prezente la exterior, mai ales in ceea ce priveste finisajele. Contrastul este asigurat de alegerea beneficiarilor pentru finisajului de pardoseala din lemn, in nuante de maro inchis si a celui de perete – caramida aparenta alba. Arhitectii au adaugat nuante de antracit la aceasta combinatie, obtinand o amenajare rafinata. Antracitul devine, astfel, un element de trecere intre maro si alb, fiind utilizat pentru zone mai mici: scara, mobilier, usi, corpuri de iluminat si alte accesorii.

Un element arhitectural care surprinde si adauga personalitate interiorului relativ simplu, este prezenta aparenta a structurii acoperisului. Grinzile triangulare din lemn sub puse in evidenta pe zona de circulatie de la etaj, insa ele sunt vizibile si de la parter, prin intermediul unui gol pe doua niveluri in zona scarii.

Citește si: 3 case „verzi” realizate in Romania

Sursa foto: www.archdaily.com

Loading...

Comentarii

Newsletter