O casuta adorabila din busteni in regim P + mansarda

02 martie 2017 , 1526 afisari

Mai ales in zona de munte, in mediul rural, o casuta mica din barne de lemn, inspirata din arhitectura traditionala, atrage mereu privirile. Senzatia pe care o da, chiar si din departare, este de relaxare si caldura, exact ce vrei de la un weekend reusit!

Citește si: O vila moderna, P+1, care asigura suficienta intimitate

Daca iti doresti o casuta de vacanta, un colt de rai doar pentru tine si cei dragi tie, trebuie sa iei in considerare cateva aspecte: sa fie ieftina, sa aiba costuri mici de intretinere peste an, sa fie mica, dar suficient de incapatoare pentru toti prietenii si sa-ti dea o senzatie de bine numai uitandu-te la ea. O casa de mici dimensiuni din barne poate fi exact ce cauti, exact cum a gasit si familia care detine cocheta locuinta din imagini. 

Cateva elemente pe care trebuie sa le aiba o astfel de casa

Situata la tara, pe dealurile Irlandei, casa din lemn este una realizata pe un proiect prestabilit, ceea ce numim un proiect „tip”. Atat structura, cat si inchiderile sunt realizate din lemn. Chiar daca aspectul pare brut, arhitectii acestei case spun ca este o arta sa gasesti bustenii potriviti fiecarui tip de casa din barne. Pentru acest refugiu de vacanta, in natura, bustenii au fost alesi cu atentie, avand sectiune rotunda, cu putine denivelari.

Citește si: 5 case noi si una veche, cu acoperis din paie

Modul de imbinare de la colturi este si el important, fiind acel „accesoriu” constructiv care da tonul intregii constructii si influenteaza major estetica locuintei. In acest caz, imbinarile se realizeaza la unghi de 90 de grade, iar etanseitatea si rezistenta structurala este realizata prin chertarile specifice, tehnici preluate din arhitectura veche, traditionala.

Acoperisul unei case de acest tip este obligatoriu in 2 sau 4 ape, pe structura de lemn, cu sarpanta intr-un unghi de cel putin 30 de grade, potrivit pentru a rezista intemperiilor. Ferestrele sunt, de asemenea, alese cu grija. Acestea trebuie sa permita casei sa fie usor de intretinut, deci sa nu piarda multa caldura, dar sa permita si patrunderea unei cantitati suficiente de lumina. Cand esti in vacanta iti doresti sa vezi peisajul, stand relaxat pe fotoliu, in fata semineului, nu-i asa?

Citește si: O casa cu 4 dormitoare care pare surprinzator de mica

Atmosfera placuta in jurul semineului

Si daca tot vorbim de semineu, suntem siguri ca ai observat minunatul semineu din piatra al acestei locuinte simpatice. La exterior, acesta este contrapunctul design-ului, acea zona care sparge monotonia si aduce un plus de textura constructiei. La interior, semineul din piatra devine piesa de rezistenta a amenajarii, parca invitandu-te sa te asezi pe canapelele comode din jurul sau. 

Te invitam sa parcaurgi galeria de imagini, pentru ca uneori descrierile sunt de prisos. Opinia noastra: este o casa mica, luminoasa si spatioasa, construita cu grija pentru natura. O locuinta onesta, in care se citesc materialele din care este construita si care are doar strictul necesar: un living amplu cu bucatarie si bar pentru invitati, o supanta de relaxare si un dormitor confortabil. 

Citește si: Arhitectura spectaculoasa la o casa cu acoperis boltit

Sursa foto: www.houzz.com

 

Loading...

Comentarii