O casă cu patru niveluri din Londra

24 ianuarie 2017 , 1622 afisari

O casă cu patru niveluri din Londra a fost reamenajată de echipa de arhitecți de la LLI Design.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Proprietarii și-au dorit foarte mult mai degrabă să păstreze farmecul și atmosfera anilor ’70, de când datează casa, decât sâ o aducă într-o modernitatea în care nu se simt confortabil.

Interiorul inițial, deși generos ca mărime a camerelor, nu era deloc luminos, iar spațiile de trecere și podelele erau foarte întunecate, așa că arhitecții au făcut o serie de intervenții. 

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Lucrările de parter

Având aceste detalii la îndemână, arhitecții au înlocuit scara care duce spre următorul nivel, cu una nouă din sticlă și oțel - astfel au reușit nu doar să mai aducă spațiul la lumină, dar și să îi dea o doză de personalitate.

Pentru podea, s-au folosit plăci ceramice închise la culoare, de mari dimensiuni, care se completează perfect cu materialele din care este executată scara. Peretele gri, de cărămidă aparentă, materialele textile în culori calde și piesele de mobilier au fost alese în așa fel încât să mai încălzească atmosfera.

Bucătăria are un aer dramatic, iar acest lucru este datorat plăcilor ceramice închise la culoare și lucioase, care se află deasupra blatului de lucru. 

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Baia și dormitorul de la următorul nivel

La următorul nivel a fost amenajat un living, a cărui atmosferă este total diferită față de ce am văzut la parter. Canapelele moi și confortabile îmbie la relaxare. Alegerile pieselor de mobilier de aici au fost simple: masa de cafea în stil industrial este suportul perfect pentru cărți și reviste, în timp ce masa și scaunele delimitează o zonă intimă de luat masa.

Zona în care se află dormitorul matrimonial a fost total reconfigurată. Acum acesta practic comunică cu zona de baie, pentru că nu există nici o ușă care să le delimiteze. Delimitarea se face totuși la nivelul podelei prin materialele alese: gresia și parchetul. 

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Pentru a aduce un pic din atmosfera dormitorului și în baie, arhitecții au ales două oglinzi cu rame de bronz, foarte elegante și un celebru model de gresie, ce poate fi luat drept covor. 

Foto: Alex Maguire

Loading...

Comentarii

Newsletter