Locuinţă opulentă pe malul râului Tamisa

07 august 2018 , 383 afisari

Continuăm colaborarea cu reputatul arhitect englez Gregory Phillips, care, în această lună, ne-a adus în atenţie o proprietate cu adevărat spectaculoasă, situată într-o zonă rurală de pe malul râului Tamisa. Printr-o colaborare strânsă cu clienţii săi, el a reuşit să creeze o casă contemporană cu puternice influenţe tradiţionale, care se integrează perfect în peisajul ce o înconjoară şi mai ales în grădina de 12 acri (48.562,32 mp), în mijlocul căreia a fost poziţionată.

Proiectarea locuinţei a pornit de la imaginea caselor tradiţionale englezeşti, de la care a împrumutat liniile curate, abundenţa luminii naturale de la interior şi mobilierul somptuos. Încă de la intrare, reşedinţa impresionează prin grădina interioară frumos amenajată, care se continuă cu o zonă de agrement cu piscină în aer liber şi terenuri de tenis. În plan restrâns, influenţele tradiţionale englezeşti devin tot mai evidente odată ce pătrunzi în casă, unde întâlneşti nuanţe închise, ce dau o notă de sobrietate autentic britanică, lambriuri realizate din lemn de stejar şi pardoseli din piatră de bazalt. Pentru a intra în locuinţă, trebuie să traversezi piscina, după care se deschide un spaţiu cu o înălţime de două ori mai mare decât a unei camere normale. Pereţii exteriori sunt în mare măsură realizaţi din sticlă cu protecţie termică, fonică şi împotriva razelor UV, partea transparentă a construcţiei fiind orientată spre nord-vest. Relaţiile fluide dintre interior şi exterior sunt menţinute prin intermediul uşilor glisante mari, care se deschid spre grădina care, la rândul său, încorporează o infinitate tivită de piscină şi de un teren de tenis. Din dorinţa de a aduce cât mai multă lumină în casă, arhitectul a venit în completarea razelor soarelui care pătrund prin pereţii din sticlă cu un sistem de iluminat pe bază de led-uri mascate de scafe, astfel încât fasciculele strălucitoare să pară că pornesc din spatele zidurillor.


„Conform dorinţelor proprietarilor, am ales pentru finisajele interioare doar materiale şi ţesături de lux în combinaţii surprinzătoare. Astfel, finisajele din piatră naturală, bazalt şi marmură, dar şi mobilierul din lemn de stejar sunt puse în valoare de texturile surprinzătoare, cum este, de exemplu, tapetul cu animal print care împodobeşte pereţii şi canapelele capitonate cu cele mai opulente mătăsuri.

În concluzie, acest proiect exemplifică modul în care utilizarea celor mai rafinate materiale naturale poate da naştere unor spaţii rafinate şi extrem de interesante. Rezultatul este un răspuns holistic, care a depăşit aşteptările clienţilor şi le-a oferit casa ideală, caraterizată prin linii curate, lumină naturală şi mobilier somptuos, îmbrăcat în cele mai fine ţesături”, a precizat arhitectul Gregory Phillips. Acesta a ţinut să pună accentul pe spaţiul de la intrarea în locuinţă, pe care l-a caracterizat ca având un „factor wow”: „Liniile arhitecturale elegante sunt completate de frumoasa măiestrie a mobilierului şi a accesoriilor semnate de Christian Liaigre. Este notabilă influenţa elementelor naturii în proiectarea fotoliilor şi a mesei principale din dining, aceste obiecte fiind perfect puse în valoare de fundalul minimalist al încăperii. Accentele de culoare, de la pielea Bourgogne până la imprimeurile florale, adaugă o notă de căldură interioarelor scăldate într-o paletă de nuanţe neutre.”


Zona de zi a fost concepută ca o încăpere care să satisfacă preferinţele tuturor membrilor familiei, transformându-se astfel într-un spaţiu multifuncţional, în plan deschis, care le permite proprietarilor să gătească, să mănânce, să socializeze şi să se relaxeze într-un cadru elegant, contemporan şi plin de lumină. „Un dulap de stejar frumos ornamentat ascunde inteligent sistemele de home entertainment, dar şi alte sisteme moderne necesare unui trai contemporan, cum sunt cele de ventilaţie şi supraveghere.

Baia care deserveşte dormitorul principal este îmbrăcată în marmură neagră şi gri, atuul său principal fiind pereţii din sticlă cu vedere spre grădina din spate. Pardoseala şi pereţii acoperiţi cu marmură sunt accesorizaţi cu elemente din oţel inoxidabil şi sticlă. Locurile de depozitare din baie sunt ingenios ascunse în spatele unui perete de oglindă care reflectă marmura şi peisajul dincolo, înapoi în spaţiu.

Foto: Mel Yates

Material realizat cu sprijinul
Gregory Phillips Architects – London
www.gregoryphillips.com
[email protected]

 

Loading...

Comentarii

Newsletter