Locuinta de vis in mijlocul padurii

27 noiembrie 2013 , 584 afisari

Fiindca nici la noi in tara nu suntem tocmai lipsiti de vegetatie, nu strica sa vedem ce fac altii, poate ne vin idei. Aflata intr-un dialog puternic cu natura, aceasta casa moderna profita de izolare: arhitectul a optat pentru ferestre cu suprafete mari care permit patrunderea luminii naturale si imbunatatesc confortul interior. Peisajele generate de natura in permanenta schimbare (stim cu totii ce spectacol poate sa ofere o padure de foioase!) sunt surprinse si ele prin intermediul deschiderilor vitrate.

Pentru limbajul exterior, Simmonds a mizat pe o comunicare intre texturi diferite: ciment si sticla la parter, lemn reconditionat la etaj. Acestea creeaza o balanta la nivel de texturi care se pastreaza si in interior: pardoseala recondiionata de stejar si manere lucrate manual in lemn versus suprafete albe lacuite.

Spatiul deschis din interior si comunicarea vizuala dintre camere, impreuna cu vitrajele mari fac din calitatea iluminarii naturale o caracteristica a acestei locuinte. Tot de natura s-a profitat si atunci cand arhitectul, impreuna cu proprietarul, au decis sa construiasca o piscina din beton in buza unui deal aflat pe teren. Datorita inaltimii, aceasta sporeste atat sentimentul de intimitate, dar si confortul datorita panoramelor surprinse de acolo.

Pentru final, daca te gandesti ca o astfel de izolare nu ar fi tocmai greu de suportat, mai ales daca esti obisnuit cu traiul in mediul urban, agitat, afla ca una dintre panoramele casei este tocmai o vedere spre orasele Ottawa si Gatineau, incadrate de raul gatineau si dealurile adiacente! Noi deja visam cu ochii deschisi!

 

sursa foto

Comentarii

Newsletter