Dintr-un grajd vechi, o frumoasa casa de vacanta

28 octombrie 2014 , 2675 afisari

Exemplul pe care il prezentam este al unei familii din Germania, care, dispunand de un mic buget, a cumparat o astfel de constructie veche din caramida in satul Druxberge, nefolosita de ani de zile, dar a carei structura era solida.

Scopul era de transformarea acesteia intr-o casa de vacanta. Au apelat in acest scop la niste arhitecti cu experienta in astfel de lucrari, si anume, Jan Rosler si Sven Rickhoff, care au venit cu idei apreciate de proprietari. In final a rezultat o locuinta deosebit de interesanta si, in acelasi timp, confortabila, de 240 mp locuibili,  incat a fost premiata in cadrul concursului Brick Awards organizat de Wienerberger  in acest an. Acest proiect premiat este cunoscut sub denumirea de Conversia Casa Stein.

Marea provocare a acestui proiect era sa fie mentinute deschiderile fatadei existente, cu usile si obloanele mari si grele din lemn, fara geamuri. Cu putine interventii, arhitectii au mentinut arhitectura specifica fermelor rurale sau caselor traditionale germane si au pastrat usile si obloanele. Cand locatarii sunt acasa, acestea sunt lasate deschise, lasand sa treaca lumina naturala dar si noul desin interior la vedere.

S-a realizat o noua scara din grinzi metalice si s-au folosit materiale calde, cum ar fi scanduri de lemn de stejar pentru pardoseala. Organizarea spatiului s-a facut in stil modern de casa cu etaj, devenit de acum deja clasic. La parter se afla livingul cu semineu, bucataria cu diningul, de tip open-space, iar etajul gazduieste un dormitor de mari dimensiuni si baia, intre ele fiind un spatiu de relaxare. Pe fiecare parte a casei accesul este asigurat prin usi largi de sticla.

Oriunde a fost posibil au fost folosite materiale sustenabile: caramizi, tigle ceramice, grinzi din lemn. La interior, alaturi de caramizi, s-a folosit lutul, ceea ce contribuie pozitiv la climatul din interior, iar tot in acelasi scop peretii au fost izolati cu un material fibrolemnos.

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter