Casa moderna din sticla cu structura din caramida veche

19 februarie 2016 , 2068 afisari

„Pavilniai House” se afla in Pavilniai Regional Park, langa Vilnius, Lituania, si reprezinta un proiect ambitios al arhitectilor G.Natkevicius & Partners. Provocarea a constat in transformarea unei case istorice din caramida galbena intr-o resedinta moderna inconjurata cu sticla, pentru clientii lor - un bancher si familia sa.

Citește si: 10 modele de foisoare pe care ti le-ai dori in gradina

Proprietarii au descoperit ca locuinta a fost construita din caramizi vechi realizate intr-o fabrica de caramida (la fel de veche) din Vilnius. Aceasta valoare istorica a fost motivul care i-a convins sa pastreze vechea casa pe care a inconjurat-o cu sticla, pentru a-i da un aspect modern dinspre exterior.

Citește si: 20 de pergole fascinante

Pe langa faptul ca are o structura cu valoare istorica, aceasta constructie restaurata este in acelasi timp o casa complet functionala. Parterul structurii principale (unde e zona de sticla) contine o camera de zi, bucatarie, dining si un dressing. Sub acesta se gasesc dormitoarele pentru copii (la parterul casei din caramida), iar dormitoarele principale, la mansarda.

Citește si: Dom bioclimatic construit din argila

Formatiunea din sticla care inconjoara casa nu a fost aleasa totusi doar pentru a oferi resedintei un aspect modern. Aceasta ofera din fiecare punct de la parter o vedere de 360 de grade catre parcul regional.

Citește si: 15 exterioare in stil scandinav

Sursa foto: www.architectureartdesigns.com

 

Comentarii

Newsletter