Casa de vacanta futurista in Austria

01 iulie 2014 , 3331 afisari

Spatiul, linistea, intimitatea si apropierea de natura apar in descrierea multor case de vacanta. Este si cazul vilei Birkensee, situate in apropierea Vienei, a carei descriere cuprinde insa si cuvinte precum futurista si ultramoderna.

Inconjurata de padure si cu o priveliste incantatoare catre lac, vila impresioneaza in primul rand prin designul acoperisului sau, conceput pentru a face trecerea cat mai fluid intre casa si terasa.

Fiind o locuinta de vacanta, terasa a primit o atentie considerabila din partea arhitectilor. Acestia i-au acordat un spatiu generos sub acoperisul al caror grinzi din lemn se unduiesc elegant si fac legatura intre zona terasei si living.

Datorita acoperisului si a pardoselii din lemn comune, terasa si livingul dau impresia ca fac parte din aceeasi vasta incapere deschisa catre natura.

Despartita de exterior prin pereti mari de sticla, zona comuna a livingului, diningului si a bucatariei ne intampina intr-un decor minimalist, in care nuantele neutre au fost alese special pentru a scoate in evidenta spectacolul naturii.

Lemnul si sticla par sa predomine in arhitectura vilei, dar interiorul este dominat de beton. Arhitectii au imbinat cu multa originalitate lemnul, sticla si betonul, iar pe acesta din urma l-au folosit la construirea peretilor interiori, a semineului din living si a scarilor care duc la etaj. Aici gasim baia si cele trei dormitoare ale casei de vacanta, fiecare cu propria lui terasa.

Ingeniozitatea arhitectilor isi spune cuvantul si in designul luminatorului de la etaj, care lasa privirile sa admire cerul in punctul de intalnire al celor trei elemente de baza ale constructiei - lemnul, sticla si betonul.

Loading...

Comentarii

Newsletter