Casa contemporana cu terase spectaculoase

24 februarie 2016 , 1814 afisari

In cele mai multe cazuri, casele urbane beneficiaza de putin spatiu verde in jurul lor. Insa exista solutii de constructie si amenajare care sa le permita utilizatorilor sa se bucure de o vegetatie bogata.

Citește si: 10 modele de foisoare pe care ti le-ai dori in gradina

Putem oferi ca exemplu aceasta casa contemporana din Singapore, numita “Lines of Light”, proiectata de HYLA Architects. Resedinta se compune din doua etaje, din care ultimul reprezinta mansarda.

Interesante la aceasta locuinta sunt terasele mari si spectaculoase: una se afla pe colt, iar cealalta pe latura din fata a casei. Pentru ca proprietarii sa poata avea intimitate, suprafetele vitrate au fost acuperite cu un ecran mare (realizat din lamele din lemn). Aceasta solutie permite patrunderea luminii la interior, dar si o ventilatie naturala.

Terasa laterala reprezinta o adevarata oaza de relaxare. Vegetatia luxurianta te fac sa te simti ca in mijlocul naturii. In partea din fata, terasa cu fronturi mari se continua cu un living impozant, cu un design modern, aerisit, dar captivant. De exemplu, rafturile pentru carti se extind si la urmatorul etaj.

Citește si: 20 de pergole fascinante

Delimitarea terasei de living se face prin intermediul unor usi mari, glisante, care permit o conexiune stransa intre cele dou medii, interior si exterior.

Citește si: Casa de vacanta la doi pasi de plaja

Citește si: 15 exterioare in stil scandinav

 

Sursa foto: www.contemporist.com

 

Loading...

Comentarii

Newsletter