5 case invizibile care te vor face sa zambesti!

24 martie 2017 , 1183 afisari

Nu s-a inventat vreo tehnica de construire care sa-ti faca casa invizibila, insa exista o tendinta care foloseste un finisaj banal – oglinda – pentru a da un aspect cel putin interesant unei locuinte. Mai ales pentru micile case de vacanta construite in mijlocul naturii, acest truc poate genera niste efecte suprinzatoare. Ce zici de o scurta trecere in revista a 5 astfel de case?

Citește si: O vila moderna, P+1, care asigura suficienta intimitate

E un avion? E superman? Nu, e o casa in copac!

Oglinda reflecta lumina. Bun, vei spune ca stiai deja acest lucru, doar o folosesti des in interior pentru a da senzatia de marire a spatiilor mici sau de a aduce mai multa lumina intr-o incapere. Dar te-ai fi gandit vreodata s-o pui la exterior, ca finisaj al casei?

Daca ai norocul sa construiesti intr-un peisaj natural, cu elemente repetitive, cum ar fi mijlocul unei paduri, reflexia luminii poate da senzatia ca locuinta ta nu exista. Pe fatadele casei se pot reflecta trunchii si ramurile copacilor din jur, putand sa scapi din vedere o intreaga constructie. La fel s-a intamplat si in cazul acestei mici casute in copac care este folosita pe post de hotel, in Suedia.

Citește si: 5 case noi si una veche, cu acoperis din paie

Iluzii optice in sanul orasului

Sa nu crezi ca doar in padure poti aplica acest truc. O mica locuinta japoneza profita de doua fatade adiacente din oglinzi pentru a pune in evidenta un copac plantat in centrul unei mici curti pavate cu pietris. Unghiul dintre cele doua fatade face curtea sa para de 4 ori mai mare, iar ciresii infloriti de peste drum parca apartin decorului curtii. Va spunem doar atat: noroc ca intrarile se fac prin lateral, altfel proprietarului i-ar fi destul de dificil sa intre in casa!

In aceeasi idee, un pavilion de jocuri amplasat intr-un parc din Copenhaga a devenit o adevarata curiozitate pentru locuitorii zonei. Amplasata intr-un spatiu in care strada face o curba stransa, casa reflecta peisajul parcului si nu incomodeaza vizual plimbarile celor ce vor sa se relaxeze. Interesant la aceasta constructie este ca nu se folosesc oglinzi, care n-ar rezista conditiilor aspre de mediu din nordul Europei, ci o suprafata din otel inoxidabil atent finisata.

Citește si: Nu ești decis în privința culorilor? Alege o amenajare în alb și negru

O casa la tara care pastreaza peisajul intact

Arhitectii acestei case au dorit cu tot dinadinsul sa pastreze frumusetea peisajului deluros in care au avut ocazia sa construiasca. N-au vrut sa aduca prejudicii vizuale peisajului, prin urmare oglinzile au fost o alegere care a putut sa le puna viziunea in aplicare. In felul acesta, trecatorii vor putea sa observe peisajul unic al Italiei, iar locuitorii se pot bucura de o curte in care domneste senzatia de serenitate.

Citește si: 3 case „verzi” realizate in Romania

Locuinta plutitoare dintr-un cartier de vile

In cazul acestei mici locuinte, arhitectii n-au optat doar pentru fatadele din oglinda pentru a genera o iluzie optica care a devenit vedeta cartierului. Profitand de un teren in panta, gardul casei, care porneste de la cota de calcare in locuinta, se continua spre strada la aceeasi cota, parand ca pluteste. Oglinda folosita nu este plana, imaginea reflectata astfel nefiind clara. Insa aceasta este intocmai gandita pentru a face locuinta sa se integreze in intregul peisaj.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Citește si: Vezi cum arata prima casa 100% eficienta energetic din Paris
Loading...

Comentarii

Newsletter