12 lucruri inedite pe care nu le știai despre Casa Albă

24 noiembrie 2016 , 1214 afisari

Luna aceasta, locuitorii din Statele Unite şi-au votat noul preşedinte, care din 20 ianuarie ar urma să locuiască la Casa Albă, una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Controversatul Donald Trump îl va înlocui pe Barack Obama și se va muta alături de familia sa în reședința prezidențială cu o istorie de aproximativ 200 de ani, situată la adresa 1600 Pennsylvania Avenue NW, Washington, D.C. Află în continuare câteva lucruri interesante pe care probabil că nu le știai despre acest simbol al poporului american.

1. Cea dintâi reşedinţă pentru preşedinţii americani a fost gândită de George Washington. Fostul lider al SUA a stabilit în ce loc să fie ridicată Casa Albă şi tot el a ales un arhitect din nouă înscrişi în competiţia pentru a o construi: irlandezul James Hoban.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

2. Temelia Casei Albe a fost pusă la 13 octombrie 1792, iar construcția a fost finalizată la 1 noiembrie 1800. Reședința prezidențială este construită în stilurile Neoclasic si Palladian, fiind înconjurată de un parc de 7 hectare.

3. Arhitectul James Hoban a trebuit să reconstruiască Casa Albă după ce britanicii i-au dat foc în anul 1814.

4.  Renovată de multe ori de-a lungul anilor de presedinții care au locuit acolo, Casa Albă a ajuns să aibă în prezent 132 de camere, 35 de băi și 6 etaje. Include 412 uși, 147 de ferestre, 28 de șeminee și 3 lifturi.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

5. Primul președinte care a locuit în clădirea cu suprafața de 5.100 de metri pătrați este John Adams.

6. Pe perioada celui de-al Doilea Război Mondial, la Casa Albă au fost montate draperii groase la toate geamurile, pe acoperiș au fost fixate arme antiaeriene, iar peste mobilă se aflau măști de gaze.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

7. Bucătăria de la Casa Alba poate servi cina pentru 140 de persoane şi gustări pentru mai mult de 1.000 de persoane.

8. Casa Albă este vizitată zilnic de circa 6.000 de persoane.

9. Pentru petrecerea timpului liber, Casa Albă dispune de teren de tenis, alee pentru jogging, piscină, cinematograf, sală de biliard și spațiu pentru bowling.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

10. Pentru a acoperi în întregime exteriorul Casei Albe este nevoie de 2.157 de litri de vopsea.

11. Fosta Primă Doamnă Michelle Obama a început să cultive legume ecologice în grădina Casei Albe după doar două luni de când s-a mutat acolo. Este pentru prima dată în ultimii 60 de ani când o asemenea iniţiativă a fost pusă în practică.

12. Grandioasa reşedinţă prezidenţială păzită constant de Serviciile Secrete Americane a fost deschisă publicului larg abia după 100 de ani de când fusese construită, însă vizitatorii nu au acces decât la o mică parte din clădire. 

Citește si: Culori neutre si accente fresh intr-un decor modern

Pentru mai multe imagini accesaţi galeria foto.

Sursa foto:

http://www.americansky.co.uk/

Citește si: Cămin cozy, cu piese rare, dintr-o şură bănăţeană

wikipedia.org 

Loading...

Comentarii

Newsletter