10 cabane ideale pentru vacanţa de iarnă

11 ianuarie 2017 , 1788 afisari

Nu trebuie să considerăm lunile de iarnă ca fiind o povară, mai ales dacă reușim să ne retragem într-o cabană călduroasă și primitoare, undeva la munte.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Uite cum arată zece 10 cabane de vis care cu siguranță te-ar ajuta să treci mai ușor peste iarna friguroasă.

Situată chiar lângă resortul de ski Kicking Horse din zona de munte a Canadei, cabana Kicking Horse a fost creată de Bohlin Cywinski Jackson ca locuință de weekend pentru cei pasionați de ski.

Studioul de design Reiulf Ramstad Arkitekter a creat conceptul cabanei Split View Mountain Lodge pentru o familie cu patru membri, în apropierea satului norvegian Geilo. Corpul principal al clădirii se împarte în două anexe care oferă priveliști superbe cu munții din jur.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Johnsen Schmaling Architects au creat cabana de mici dimensiuni Stacked Cabin, într-o pădure din Wisconsin. Pe fondul unui buget redus, aceștia au optat pentru o structură simplă, non-intruzivă, dezvoltată pe verticală.

The Alpine Cabin, cu design semnat Scott & Scott Architects, este situată în nordul extrem al insulei Vancouver, regiune cunoscută în primul rând pentru snowboarding. Cabana este amplasată deasupra nivelului solului, pentru a permite acumularea zăpezii. Exteriorul e brut, datorită panourilor din cedru care s-au decolorat de-a lungul anilor, oferind un camuflaj potrivit pentru zona respectivă.

Vila cu Patru Colțuri are forma unei cruci și oferă mai multe unghiuri asupra insulei finlandeze pe care o domină de la înălțime. Compania Avanto Architects a optat pentru un exterior predominant negru și ferestre de mari dimensiuni, cabana fiiind imposibil de depistat din zona lacului din apropiere.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Această locuință din  pădurile regiunii chiliene Araucanía a fost creată de MC2 Arquitectos, fiind orientată cu intrarea către o cascadă de mici dimensiuni. Una din laturi e dominată de o fereatră de mari dimensiuni, în timp ce ceilalți pereți dispun de geamuri mai mici, care oferă o priveliște interesantă din interior, precum și o ventilație adecvată.

Form & Forest au creat una din cele mai moderne cabane pe care le poți închiria. Înconjurată de sălbăticie, lociunța de lângă râul Blaeberry din Golden, British Columbia, oferă o priveliște uimitoare către pădure, munți și râu.

Oisterwijk Brouwhuis a fost realizată după un concept al Bedaux de Brouwer Architecten, iar structura sa ne amintește de un hambar din pădurile din Oisterwijk. Acoperișul lat e completat de un perete de sticlă care acoperă o întreagă latură a cabanei. Exteriorul e construit din lemn negru, care oferă un contrast spectaculos cu zăpada.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Pasture Project a fost construită pe o pășune din Holladay, Utah, de Imbue Design. Clădirea e orientată pe axa nord-sud și e construită pe principiul unui consum redus de energie.

Lacroix Chessex Architectes a creat La Maison aux Jeurs, o cabană din Les Jeurs, Elveția, amplasată pe un deal stâncos din apropierea șoselei. Structura e împărțită în două volume amplasate la un unghi de 45 de grade unul față de celălalt, cu un corp comun orientat spre munte. Cele două volume oferă priveliști diferite asupra văii de la poalele cabanei.

Pentru imagini cu superbele cabane menţionate mai sus accesează galeria foto.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

Sursa foto: http://design-milk.com

Loading...

Comentarii

Newsletter