Stilul romanesc il intalneste pe cel victorian intr-o casa din Timisoara

06 ianuarie 2017 , 5337 afisari

In Timisoara, pe o strada ferita de traficul orasului, se iveste o casa cat se poate de cocheta. Cu ajutorul unui designer talentat, proprietarii acestei locuinte si-au transformat vechiul camin intr-unul mai bine structurat; pe de-asupra, acesta a fost imbogatit cu o gradina luxurianta ca in secolul al XIX-lea.

Citește si: 10 modele de foisoare pe care ti le-ai dori in gradina

E greu sa nu te lasi impresionat de casele din Timisoara. Fie ca umbli la pas pe strazile netede ale orasului, fie ca le colinzi cocotat in automobil, privirea iti fuge – instinctiv – de o parte si de alta a drumurilor, unde isi fac veacul locuinte stilate, in numar coplesitor de mare.

Una dintre casele admirate sonor de catre noi salasluieste pe o artera secundara a localitatii banatene (ceva mai ferita de agitatia din centru). Proprietatea apartine unui cuplu de tineri casatoriti si, de curand, a dobandit o noua si mai frumoasa infatisare.

Citește si: Pledoarie pentru albastru intr-o casa eleganta si sofisticata

Perechea si-a dorit imbunatatirea aspectului casei si al gradinii, corijarea ferestrelor, a intrarii principale, dar si imprimarea unui stil care sa caracterizeze intreaga asezare.

Citește si: Casa de vacanta la doi pasi de plaja

In acest sens, cei doi au colaborat cu designerul Corina Saftescu. La indicatiile specialistului, resedinta si-a pierdut aspectul usor vetust, dar a primit in schimb accente preponderent rustice; mai mult, spatiul verde a fost modificat dupa modelul gradinilor englezesti ale secolului al XIX-lea. 

Designerul care a modificat proprietatea prezentata aici nu a optat in mod intamplator pentru o gradina de tip englezesc. Acest gen de spatiu verde se potriveste perfect cu resedintele in stil rustic. 

Articol preluat din Revista Casa Mea.

Citește si: 15 exterioare in stil scandinav

Text si foto: Catalina Pavel

Loading...

Comentarii

Newsletter