Locuinta construita dupa proiectul publicat in revista Planul Casei Mele

19 iulie 2010 , 4724 afisari

Cand auzi ca un constructor isi face o casa propria casa, te astepti ca lucrurile sa decurga repede, treaba sa mearga ca pe roti si intr-un timp record familia sa se instaleze in noua locuinta.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa!

Va prezentam povestea unui constructor din Slatina care si-a terminat casa in trei ani.  Si asta pentru ca a respectat in detaliu procedeele de constructie.

Povestea acestei case incepe de la nevoia de a avea mai mult spatiu, asa ca am inceput sa cautam un arhitect, un plan de casa. Am vizitat mai multe case in Slatina. Cautarea a durat cinci – sase luni. Ne-am dat seama ca in acest oras nu putem gasi ceea ce ne dorim si am rasfoit mai multe reviste. In cautarea noastra, am gasit numarul domnului arhitect Gabriel Georgescu pe care l-am contactat si a venit cu doua - trei proiecte. Am discutat, am facut cateva modificari pana s-a ajuns la acest proiect”, ne-a declarat Adelina Tomescu.

Costurile casei se ridica la aproximativ 150.000 euro, a costat mai mult decat ne-am propus initial, dar ne-am dorit lucruri bune, frumoase. Am respectat un anumit stil si aici s-a ajuns”, mai spune doamna Tomescu.

Forma ferestrelor, finisajele aplicate, volumetria casei, culorile folosite pentru fatade dau o nota de blandete, o senzatie calda si calma care isi pune amprenta pe intreg spatiul.

Casa se desfasoara pe circa 250 mp, cu o amprenta la sol de 100 mp.

Are patru niveluri: demisol, parter, etajul I si o mica mansarda. La parter gasim biroul, livingul, locul de luat masa, bucataria, o zona tehnica si garajul.  La etaj sunt trei dormitoare cu dressinguri si bai separate.

La mansarda este un spatiu de joaca cerut de beneficiar pentru fetita.

Structura a fost aleasa dintr-un sistem care sa ne permita deschideri largi, care sa respire si sa fie usor de mobilat. Structura a fost imbracata de o anvelopanta de caramida tip porotherm pentru a termoizola foarte bine spatiul. In plus, casa este termoizolata cu polistiren pe toata suprafata ei”, adauga arhitectul Gabriel Georgescu.

O atentie deosebita a fost acordata sistemelor de incalzire. S-au folosit atat solutii clasice, cat si solutii verzi.

Are atat o incalzire prin pardoseala, cat si o incalzire clasica prin elemente radiante completata de o instalatie cu panouri solare care sunt montate pe acoperis”, mai spune Georgescu.

Totul a fost creat pentru a scoate naturalul in fata, sustine proiectantul.

Si finisajele fatadei si plantele din jurul casei sunt gandite pentru a aduce natura cat mai aproape.

Zona: Slatina
Regimul de inaltime:
P+1E+M
Suprafata:
250 mp
Teren:
800 mp
Pret:
150.000 euro (cu finisaje interioare)

Material realizat cu ajutorul arhitectului Gabriel Georgescu

Comentarii

Newsletter